Dagens overblik: Alternativet ville have ansatte til at sende intimbilleder

POLITISK OVERBLIK: En chef i Alternativet bad mandlige ansatte indsende billeder af deres kønsdele til en billedcollage med støtte fra Uffe Elbæk. Få dagens politiske overblik her.

Foto: /ritzau/Carsten Bundgaard
Cecilie Gormsen

”PS: Uffe er selvfølgelig med på idéen.”

Sådan lyder det i en intern Alternativet-mail fra maj måned, hvor mandlige ansatte opfordres til at indsende billeder af deres ”pik i slap tilstand”.

Det skriver Jyllands-Posten.

Mailen blev sendt af Alternativets pressechef, og blev sendt til medarbejderne og folketingsgruppen. Billederne skulle bruges til en ”lille fiffig collage” i anledning af et jubilæum på Alternativets stamværtshus, Centralhjørnet.

Der var dog ikke umiddelbart den store opbakning, og ideen blev hurtigt droppet, og Alternativets gruppeformand, René Gade, tager afstand fra forslaget:

”Sådan noget skal vi aldrig deltage i. Det er ikke professionelt for en arbejdsplads. Det kompromitterer vores professionalitet. Det var også min holdning, da jeg selv fik mailen,” siger han til Jyllands-Posten.

Partiformand Uffe Elbæk fortæller, at alle hurtigt indså, at det var en ”humoristisk dårlig idé”, som ikke skulle blive til noget.

Afgørelsens time: Får Danmark magtfuldt EU-agentur?
Mandag aften offentliggøres det, hvor EU's lægemiddelagentur, EMA, skal placeres, efter det flytter fra London på grund af Brexit.

Danmark har ligesom en lang række andre EU-lande meldt sig ind i kampen for at få det magtfulde EU-agentur, der trækker cirka 900 arbejdspladser med sig.

Og hvad er Danmarks chancer så, spørger du måske. JA, det er svært at sige, men vi ligger ikke helt i top på favoritlisten.

Britiske Ladbrokes havde søndag aften Bratislava som favorit med Milano og Amsterdam som nummer to og tre. København lå på en delt sjetteplads sammen med Stockholm.

Det danske bud bliver dog altid nævnt blandt den håndfuld af lande, der burde stå sig bedst i konkurrencen, skriver Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen, i denne artikel, der giver svar på alt, hvad du skal vide om den store agenturdyst. Find artiklen her.

Hvad skal du stemme i morgen?
Er du en af de mange, der stadig ikke ved, hvor krydset skal sættes i morgen? Så prøv Altingets kandidattest, hvor du kan finde din kandidat til både kommunal- og regionsrådsvalget, som du er mest enig med. Find testen her.

Tyske regeringforhandlinger er brudt sammen
De tyske regeringsforhandlinger er kollapset, efter at det liberale parti FDP har trukket sig fra forhandlingsbordet. Og dermed ser det ikke ud til, at der er en ny ”Jamaica-regering” på trapperne. Jamaica henviser til partifarverne på de involverede partier, der svarer til farverne på Jamaicas flag.

Der har været uenigheder om mange ting, og blandt andet har spørgsmålet om indvandring splittet.

Partierne (den konservative CDU-/CSU-alliance, FDP og Miljøpartiet De Grønne) har forhandlet i mere end en måned. Søndagens sammenbrud kan blive alvorligt for Angela Merkels politiske karriere. Merkel har nemlig afvist, at hun vil stå i spidsen for en mindretalsregering, mens det socialdemokratiske SPD har afvist at vende tilbage til en Merkel-ledet koalition.

Bornholm har Danmarks mest populære borgmester
Titlen som Danmarks mest populære borgmester går til Winni Grosbøll (S), der er borgmester på Bornholm. Det viser en Voxmeter-undersøgelse ifølge TV 2.

Knap 70 procent af de adspurgte bornholmere er tilfredse med Winni Grosbøll, der da også er favorit til fortsætte på borgmesterposten efter kommunalvalget i morgen.

Også borgmestrene i Ballerup, Herlev, Gentofte og Roskilde ligger højt på popularitetslisten.

Anderledes ser det ud i Hillerød, hvor man finder Danmarks mindst populære borgmester. Her sidder Dorte Meldgaard fra Konservative i borgmesterstolen, og hun forklarer, at hendes position som borgerlig borgmester med et rødt bagland kan være skyld i den manglende opbakning.

3 hurtige fra weekenden

Hemmelige politiske klubber breder sig på lokalt niveau
De omstridte politiske erhvervsklubber breder sig nu på lokalt niveau, og mindst seks borgmesterkandidater får i år penge fra pengeindsamlende erhvervsklubber. Det skrev Politiken søndag

Erhvervsklubberne er kendetegnet ved, at en kreds af erhvervsfolk betaler et årligt beløb for at få adgang til faste møder med en profileret politiker. Medlemslisten er hemmelig for offentligheden, møderne er kun for betalende medlemmer, mens pengene går til politikerens valgkamp.

Simon Emil er blevet gift og skifter navn
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll blev lørdag gift med sin kæreste, Kristine Rishøj Bille, og i den anledning har de valgt at slå efternavnene sammen, så de nu hedder Ammitzbøll-Bille.

Eks-gruppeformand skifter forklaring om Alternativet-rokade
Det var interne uenigheder i den politiske ledelse i Alternativet på Christiansborg, der fik den tidligere gruppeformand Josephine Fock (ALT) til at trække sig som gruppeformand i sommer. Det skrev Jyllands-Posten lørdag.

Uenigheden drejede sig blandt andet om håndteringen af sagen om en overgrebsanklaget medarbejder. Rokaden er ellers indtil nu blevet forklaret med, at partiet ville have mere fokus på klima og grøn omstilling. Ved rokaden trådte Rasmus Nordqvist og Josephine Fock ud af ledelsen, mens nuværende politisk ordfører Carolina Magdalene Maier og nuværende gruppeformand René Gade trådte ind.

Det sker i dag
- Sidst på dagen beslutter EU den nye placering af EU's lægemiddelagentur, EMA. 

- Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen fører kommunal valgkamp i Danmarks fire største byer, nemlig København, Odense, Aarhus og Aalborg.

- Statsminister og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen besøger Aalborg, Viborg, Randers og Favrskov for at hjælpe med valgkampen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

René Gade

Sekretariatschef, Danske Skoleelever, medlem, Dataetisk Råd
BA.mag. i dansk og medievidenskab (Københavns Uni. 2005)









0:000:00