Dagens overblik: Blå partiledere angriber Løkke

Alle partier med undtagelse af Konservative retter kritik mod Moderaternes leder Lars Løkke Rasmussen. Regeringen præsenterer målsætninger for psykiatrien. Få overblik over onsdagens politiske nyheder.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Godmorgen og velkommen til denne onsdags gennemgang af de politiske nyheder.

I dag lægger vi fra start med Berlingske, hvor en række blå partiledere – og en enkelt politisk ordfører – kritiserer Moderaternes formand Lars Løkke Rasmussen.

Partilederne fra Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne samt Venstres politiske ordfører er uforstående overfor, at Løkke insisterer på en regering over midten. De mener, at han burde være bevidst om, at den politik, som han fremlægger, bedst kan realiseres sammen med de andre blå partier.

”Sandheden er, at han hos de borgerlige partier vil møde stor appetit på det, han foreslår – lavere skatter, drastiske reformer af velfærden – mens han hos Socialdemokratiet vil opleve, at enhver kraft blive suget ud af det. Derfor fatter jeg simpelthen ikke, hvordan han kan nå frem til sin konklusion – det er fuldstændig ubegribeligt,” siger Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh til Berlingske.

Læs også

Læs mere hos Berlingske, hvor du også kan få Moderaternes svar på kritikken. 

Heunicke oplister mål for psykiatrien: Børn og unge i fokus

Børn og unge skal være førsteprioritet, når forhandlingerne om en ny tiårsplan for psykiatrien sættes i gang onsdag. Det fortæller sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et interview med Politiken, hvor han deler regeringens målsætninger. 

Regeringen vil først og fremmest have tiltag, som sikrer, at flere personer med en psykisk lidelse kan gennemføre en ungdomsuddannelse.

”En god vej ind i uddannelsessystemet og arbejdslivet begynder med en ungdomsuddannelse. Derfor er det så vigtigt, at vi ikke længere accepterer den forskel,” siger Magnus Heunicke til Politiken.

V og K: Rigsrevision skal ind i sagen om varmechecks

På Rigsrevisionens næste møde vil Venstre og Konservative lægge op til at kontrolorganet ser nærmere på de fejl, der er sket i forbindelse med udbetalingen af varmechecken. Det skriver TV 2

”Det er klart at i sådan en sag, som denne her, hvor der er blevet udbetalt en check til en lang række danskere, der ikke var berettiget til den, så er det helt oplagt at spørge, om man har sikret, at statens midler bliver anvendt som planlagt og så sparsommeligt og forsvarligt som muligt,” siger Mette Abildgaard til TV 2.

Flere medier har berettet om, at danskere, som egentlig ikke burde været berettiget til de skattefri 6.000 kroner, alligevel har modtaget dem. Det har fået regeringens støttepartier til at kræve en undersøgelse af sagen, hvilket klimaminister Dan Jørgensen (S) har lovet at igangsætte.

Ny bandepakke kan blive vigtig for Mette Frederiksens valgkamp

Tirsdag præsenterede regeringen en ny bandepakke. Selve udspillet bød ikke på de store overraskelser, men den er vigtig for Frederiksens kamp om svingvælgerne.

Sådan skriver Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, i sin analyse af udspillet

”På minussiden kan temaet give gnidninger mellem regeringen og nogle af støttepartierne, men på plussiden får Mette Frederiksen en diskussion, hvor hun får brede vælgerskarer bag sig og igen kan appellere til de afgørende svingvælgere. Lige nu er det sidste vigtigere for regeringen end det første,” skriver han.

I bandepakken lægger regeringen blandt andet op til et styrket opholdsforbud, lommepengejobs til unge og et udvidet Al Capone-samarbejde. Se alle forslagene i Altingets overblik over udspillet

Det sker i dag

  • I dag er det præcis et halvt år siden, at Rusland invaderede Ukraine. Halvårsdagen falder samtidig med ukrainernes fejring af landets uafhængighedsdag.
  • Klokken 9.30: Forhandlingerne om en tiårsplan for psykiatrien indledes i Sundhedsministeriet.
  • Klokken 16.30: Det Udenrigspolitiske Selskab holderi samarbejde med Altinget fyraftensmøde med udenrigsminister Jeppe Kofod (S), samt ordførere fra en række partier og eksperter om Danmarks plads i verdenen.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00