Dagens overblik: DF-profil er klar til at forlade Bruxelles til fordel for en plads i Folketinget

Med Dansk Folkepartis nuværende situation vil det være bedst at befinde sig på Christiansborg, mener medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod. Joy Mogensen blander sig i kritik af UEFA. Få overblik over onsdagens politiske nyheder.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Godmorgen og velkommen halvvejs gennem denne uge. Vi lægger denne onsdag ud med et interview med Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Peter Kofod, som er klar til at forlade Bruxelles før tid for en plads i Folketinget.

Interviewet finder vi i Avisen Danmark, og her fortæller Peter Kofod, at han nu søger efter en folketingskreds og agter at stille op til næste valg uanset, hvornår det skulle komme. Beslutningen om at vende hjem til dansk politik har rod i den vælgerkrise, som Dansk Folkeparti har oplevet i kølvandet på den vælgerlussing partiet fik ved folketingsvalget i 2019.

”Sagen er, at med den situation partiet befinder sig i, synes jeg, det vil være godt at være på Christiansborg igen, og der melder jeg mig selvfølgelig klar,” siger Peter Kofod.

Peter Kofod har senest været en af hovedpersoner i et internt opgør, som blev afsløret af en lækket mailkorrespondance. Heri langede han ud efter et andet DF-medlem Martin Henriksen for at gå over grænsen, fordi Henriksen i et Facebookopslag kritiserede, at statsminister Mette Frederiksen fik sin coronavaccine af en kvinde med tørklæde.

I interviewet med Avisen Danmark understreger Kofod, at han mener, at Dansk Folkeparti ikke skal rykke sig længere, fordi der er øget konkurrence om at have den strammeste udlændingepolitik. Partiet skal stadig være et parti, som ”gode, pæne, almindelige mennesker” kan se sig selv i.

Forslag fra Ydelseskommissionen stiller flertal af indvandrere bedre

Hvis Folketinget vedtager de forslag, som Ydelseskommissionen har foreslået, så vil flere indvandrere opnå en højere ydelse end det er tilfældet i dag. Det skriver Information.

Hvis anbefalingerne bliver fulgt, vil 34.000 ud af de 59.000 indvandrere, der i dag er kontanthjælpssystemet, få en højere ydelse. 25.000 vil få en, som er lavere.

Det strider imod regeringens ønske. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtalte på dagen for Ydelseskommissionens præsentation, at regeringen ikke har i sinde at hæve ydelserne for indvandrere.

Ny aftale om parallelsamfund

58 almene boligområder vil fremover blive placeret på en forebyggelsesliste, hvilket medfører særlige udlejningsregler og begrænset kommunal anvisningsret. Det er resultatet af en ny aftale om parallelsamfund.

Det skriver Altinget By og Bolig.

Boligforeninger vil blive pålagt strammere regler for, hvem de lader flytte ind i boligområder. For eksempel vil boligsøgende, som enten er i beskæftigelse eller under uddannelse, få fortrinsret til ledige boligmål.

Læs mere om aftalen på Altinget By og Bolig.

Kulturminister blander sig i debat om UEFA

Nu udvides kritikken mod det europæiske fodboldforbund UEFA. Kulturminister Joy Mogensen (S) tager nemlig del i den kritik, som forbundet blandt andet har modtaget fra danske landholdsspillere og landsholdets træner Kasper Hjulmand. Det skriver TV 2.

Ligesom dem mener Joy Mogensen ikke, at UEFA viste sig som gode ledere i deres håndtering af den resterende del lørdagens kamp, efter Christian Eriksens kollaps og hjertestop. Spillerne fik valget mellem at spille videre samme aften eller dagen efter klokken 12.

”UEFA har stillet spillerne et meget, meget svært valg, og jeg synes ikke den mulighed, de gav spillerne, var i orden,” siger Joy Mogensen til TV 2.

Kulturministeren tilføjer dog, at hun som politiker ikke har mulighed for at blande sig i beslutninger foretaget af en selvstændig sportsorganisation som UEFA.

Det sker i dag

  • Klokken 10.00: Udvalget for Landdistrikter og Øer har kaldt erhvervsminister Simon Kollerup (S) i samråd om afslag på lån i landdistrikterne med begrundelse i postnummer.
  • Klokken 13.45: Europaudvalget har kaldt udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i samråd om den danske EU-repræsentation i Bruxelles.
  • Klokken 17.00: Udenrigsudvalget har kaldt udenrigsminister Jeppe Kofod i samråd om Danmarks prioriteter ved den 47. session i FN's Menneskerettighedsråd den 21. juni til den 15. juli 2021.
  • Klokken 21.00: Folketingets Grønlandsudvalg holder et webinar om forsvaret i Grønland og Arktis med militæranalytiker, Jens Wenzel Kristoffersen og seniorforsker, Kristian Søby Kristensen fra Center for Militære Studier ved Københavns Universitet.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00