Dagens overblik: "Diskussionen om, hvem der er fattig, er fuldstændig forfejlet"

NYHEDSOVERBLIK: Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) svarer igen på Socialdemokratiets kampagne mod øget ulighed i samfundet. Få overblik over dagens politiske nyheder.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Godmorgen og velkommen til dit politiske nyhedsoverblik.

Vi starter med at se nærmere på historien bag citatet i dagens overskrift. Det stammer fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der i et interview med Berlingske svarer igen på Socialdemokratiets forsøg på at sætte en stigende ulighed i Danmark på dagsordenen.

Her slår han fast, at regeringen har fået flere danskere i arbejde ved at føre en politik med blandt andet fokus på, at færre skal være på overførselsindkomster.

Det ændrer dog ikke på, at der i løbet af de seneste år er kommet flere fattige i Danmark. Det har blandt andet ført til, at fagbevægelsen og Socialdemokratiet har sat fokus på ulighed. Senest har Socialdemokratiet foreslået, at ufaglærte og faglærte skal kunne forlade arbejdsmarkedet tidligere.

Men Troels Lund Poulsen anerkender ikke den måde, som oppositionen og fagbevægelsen opgør fattigdom og ulighed.

"Jeg anerkender slet ikke den måde at opgøre det på. For mig er man ikke fattig, når man er studerende. At man dygtiggør sig for senere at få en høj indkomst, er ikke et problem. Diskussionen om, hvem der er fattig, er fuldstændig forfejlet. Fagbevægelsen og Socialdemokratiet skulle hellere interessere sig for, at vi får skabt vilkårene for en stærk økonomisk udvikling, så flere får mulighed for at få et job," siger han til Berlingske.

Danskerne vil blive i EU
Kampen for en decideret dansk udmeldelse af EU har aldrig haft dårligere vilkår.

Kun 8 procent er tilhængere af denne ultimative model, hvor Danmark forlader EU-samarbejdet. Samtidig vil 36 procent blive i EU, som det er nu, og 35 procent ønsker, at EU får mindre indflydelse på danske forhold end i dag.

Det viser en ny Norstat-måling udført for Altinget og Jyllands-Posten.  

Læs hele artiklen her.

Læs også

Sundhedsfolk er stadig ikke overbevist
Regeringen har travlt med en stribe møder med aktører i sundhedssektoren, hvor den drøfter sit udspil til en ny sundhedsreform.

Udspillet indeholder blandt andet et omdiskuteret forslag om at nedlægge landets fem regionsråd. Og ifølge Jyllands-Posten er der stadig skepsis blandt aktørerne efter møderne med regeringen.

"Der er mange ting i indholdet, der er gode. Men demokratisk synes vi ikke, at de skal nedlægge regionerne," lyder det blandt andet fra Anni Pilgaard, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråd, ifølge Jyllands-Posten.

To nyheder fra weekenden

  • Ifølge Berlingske overvejer regeringen at tilføre ekstraordinære midler til forsvarsbudgettet efter pres fra USA's præsident, Donald Trump. USA ønsker, at Nato-landene efterlever kravet om at bruge to procent af BNP på forsvaret i 2024. Men lige nu står Danmark til kun at bruge 1,3 procent til den tid.
  • Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har ifølge Politiken præsenteret tre nye forslag, der skal forbedre retssikkerheden for voldtægtsofre. Forslagene går blandt andet på, at der skal indføres en standardprocedure for, hvordan politiet skal behandle ofrene, når de henvender sig.

Ny folketingsbaby
Vi slutter dagens overblik af med et stort tillykke til Enhedslistens Stine Brix, som torsdag blev mor til en lille dreng. 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Så kom den sødeste lillebror igår eftermiddags. Og samtidigt fik vi den kærligeste og mest stolte storesøster. Livet er stort! ❤️💙

Et opslag delt af Stine Brix (@smbrix) den

Det sker i dag

  • Klokken 10.00: Opsætningen af vildsvinehegnet begynder langs den dansk-tyske grænse.
  • Klokken 15.00: Det Udenrigspolitiske Selskab holder i dag et debatmøde med udenrigsminister Anders Samuelsen (LA). 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00