Dagens overblik: Eksplosion rammer Skattestyrelsen

NYHEDSOVERBLIK: Skattestyrelsen blev tirsdag aften ramt af en eksplosion, der af Københavns Politi kaldes et uacceptabelt angreb. Få overblikket over dagens nyheder her. 

Københavns Politi kalder eksplosionen i Skattestyrelsen for et "angreb". 
Københavns Politi kalder eksplosionen i Skattestyrelsen for et "angreb". Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Godmorgen og velkommen til Altingets overblik over onsdagens politiske nyhedsstrøm.

Skattestyrelsen blev sent tirsdag aften ramt af en voldsom eksplosion. 

Københavns Politi kalder onsdag morgen eksplosionen for et "angreb".

”Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige nærmere om, hvem der står bag eksplosionen. Men vi tager det meget alvorligt og etablerede allerede i går aftes en bred og omfattende efterforskning,” siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov til DR.

Skatteminister Morten Bødskov (S) har besøgt Skattestyrelsen. Han kalder eksplosionen en ”meget, meget voldsom handling”.

”Det er formentlig ikke drengestreger, så politiet skal have ro, og de skal have al den hjælp, de kan få fra naboer til området, som også har oplevet en meget alvorlig hændelse,” siger Morten Bødskov. 

Københavns Politi holder pressemøde klokken 10.00. 

Støttepartier kræver udlændingelempelser af Tesfaye
Regeringens støttepartier, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre, kræver, at udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) snarest indkalder til forhandlinger om en lempelse af udlændingepolitikken, der skal give flygtninge i arbejde ret til at opholde sig i Danmark.

Det skriver Berlingske.

Lempelsen skal give flygtninge, der har haft det samme job i mindst to år, opholdstilladelse i Danmark, så længe de fortsætter i samme eller en lignende stilling.

Forslaget er en del af det forståelsespapir, regeringen og støttepartierne blev enige om inden sommerferien.

Mattias Tesfaye fortæller til Berlingske, at han først vil udarbejde et egentligt lovudkast efter at have været i dialog med erhvervslivet om behovet for udenlandsk arbejdskraft.

DF venter snarlig pensionsplan fra regeringen
Regeringen skal snart levere på sit markante valgløfte om en differentieret pensionsalder.

Det mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der gerne ser, at der kommer et udspil til en pensionsmodel fra regeringen senest i løbet af Socialdemokratiets sommergruppemøde senere på måneden.

Det skriver Berlingske.

”Socialdemokratiet er et parti, der har adgang til alverdens regnemaskiner i Danmark, og til sommergruppemødet har partiet ovenikøbet haft direkte adgang til embedsværket i to måneder. Så synes jeg ikke, det er urimeligt, at vi siger, at nu må de lægge en plan frem,” siger Thulesen Dahl til avisen.

Regeringen har indkaldt arbejdsmarkedets parter til en dialog om pensionsalder. Det første møde mellem parterne finder sted torsdag.
 
Thulesen: Bliver du, Løkke?
Oven på dramaet om fordelingen af topposter i Venstres folketingsgruppe afkræver Kristian Thulesen Dahl sin formandskollega Lars Løkke Rasmussen svar på, hvor længe eksstatsministeren bliver på posten.

Det skriver Jyllands-Posten.

”Hvis vi skal lægge kræfter i et borgerligt samarbejde, skal vi vide, hvem vi gør det med. Det kræver knofedt og hårdt arbejde. Hvis Løkkes intention er at smutte, hvis nogen ringer med et job om et eller to år, vil vi gerne vide det,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Løkke skal desuden lægge afstand til alle overvejelser om en regering over midten i dansk politik, der vil samarbejde med Radikale Venstre, siger DF-formanden til avisen.

Støjberg: Der var ikke opbakning til min linje
Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) blev tilovers, da Venstre mandag valgte sin nye gruppeledelse.

Fravalget af hende skyldte ifølge Støjberg selv, at der ikke var tilstrækkelig opbakning til hendes udlændingepolitiske linje i Venstre.

Det skriver Altinget.

”Jeg stillede op for at blive en del af ledelsen, fordi jeg mener, at det er vigtigt at sikre en balance – ikke mindst i udlændinge- og værdipolitikken. Derudover vil jeg gerne arbejde for et stærkt borgerligt samarbejde, som alle kan se er udfordret. Det var der ikke tilslutning til,” skriver hun på Facebook.

Læs også

DF og Nye Borgerlige byder Støjberg velkommen
Inger Støjberg vil måske kunne finde trøst i, at flere andre af Folketingets partier står klar med åbne arme, hvis hun skulle ønske helt at forlade Venstre.

Både DF-formand Kristian Thulesen Dahl og formand for Nye Borgerlige Pernille Vermund byder hende velkommen i deres respektive partier.

Det skriver henholdsvis Jydske Vestkysten og Ekstra Bladet.

"Det ville være fuldstændig uproblematisk. Men jeg respekterer også, at Inger Støjberg er en voksen kvinde, hun har været venstrekvinde hele sit liv og kommer fra en venstreslægt, så jeg tror ikke, hun er sådan en, der render fra sit parti," siger Kristian Thulesen Dahl til Jydske Vestkysten. 

"Inger Støjberg er altid velkommen i Nye Borgerlige," siger Pernille Vermund til Ekstra Bladet.

Inger Støjberg har ikke luftet tanker om at forlade Venstre. 

Det sker i dag

  • Klokken 13.00: Dansk Folkeparti holder pressemøde i forbindelse med afslutningen af partiets sommergruppemøde.
  • Der er møde i regeringens ansættelsesudvalg, hvor blandt andet nye særlige rådgivere skal godkendes. 
     
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00