Dagens overblik: Kristendemokraternes eks-formand har fundet sit nye parti

I syv ud af ti sager, hvor syrere mister deres opholdstilladelse, er beslutningen omgjort. Flere hospitaler har tomme senge, fordi de mangler personale. Og så har Isabella Arendt fundet sit nye parti. Dit politiske overblik får du her.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Godmorgen og et varmt velkommen til dagens politiske overblik på den sidste mandag før Folkemødet på Bornholm.

Skal du derover, kan du i øvrigt få inspiration til de arrangementer, du bare ikke må gå glip af, som Altingets mange fagredaktører har udvalgt. Du finder den ultimative guide her.

Og så begynder vi ellers med en tur på hospitalet.

For på flere af de nye enestuer på det nyopførte sygehus i Gødstrup mangler der én ting: Patienter.

Faktisk er hver tiende seng ledig, fordi der mangler personale. Det skriver Jyllands-Posten.

Og sådan står det til på en lang række af landets sygehuse, viser opgørelser fra Region Midtjylland og Region Hovedstaden ifølge avisen.

Hos Jyllands-Posten kan du læse, hvad regionerne, patienterne og en sundhedsprofessor siger til situationen.

Du finder artiklen her.

På otte år skal havvind femdobles

I 2030 skal den danske produktion af havvind udbygges til en femdobling af det nuværende niveau. Sådan lyder det fra klimaminister Dan Jørgensens (S) i et interview med Finans.

De mange havvindmøller skal sikre, at der produceres nok grøn strøm til at bane vej for et nyt grønt erhvervseventyr inden for produktion af fremtidens brændstoffer til fly, skibe og lastbiler, der går under fællesbetegnelsen Power-to-X.

"Vi er nødt til at tage alvorligt, at der er store klimaudfordringer, vi ikke har løst. Vi har ikke løst udfordringen med den tunge transport med fly og med skibe. Hvis ikke vi går forrest med at udvikle teknologierne, så tror jeg ikke, at vi når vores klimamål," siger han til avisen.

Du kan læse meget mere lige her

Læs også

Syv ud af ti sager om inddragelse af syreres opholdsgrundlag omgøres

Det har vakt opsigt langt uden for landets grænser, at Danmark er begyndt at inddrage eller nægte at forlænge opholdstilladelserne for hundredvis af syrere med midlertidig beskyttelse.

Men i langt størstedelen af tilfældene i 2022 er beslutningen blevet omgjort at Flygtningenævnet. Faktisk har nævnet – der fungerer som klageinstans – i 71 procent af tilfældene lavet om på Udlændingestyrelsens beslutning. Det skriver Information på baggrund af en opgørelse, som Flygtningenævnet har udarbejdet for avisen.

Derfor har nævnet også "en klar forventning om, at Udlændingestyrelsen tager bestik af nævnets afgørelser", udtaler formanden, landsdommer Ib Hounsgaard Trabjerg.

"En omgørelsesprocent på 71 procent er for høj på længere sigt, ikke mindst af hensyn til de personer, der oplever at få inddraget eller nægtet forlænget deres opholdstilladelse og dermed skabt usikkerhed om deres situation," siger han til Information.

Her finder du resten af artiklen.

Tidligere KD-formand Isabella Arendt vil i Folketinget for nyt parti

En måned efter at Isabella Arendt trak sig som formand for Kristendemokraterne, har hun fundet sit nye parti:

Hun vil i Folketinget for Konservative. Og allerede nu er hun ét skridt tættere på, efter at bestyrelsen i partiets vælgerforening i Hedensted enstemmigt indstillede hende som kredsens kandidat søndag. Det skriver Avisen Danmark.

Valgkredsen er en del af Østjyllands Storkreds. Her stiller også de to konservative folketingsmedlemmer Marcus Knuth og Mona Juul op.

Men intet tyder på, at der bliver kamp om pladserne i Folketinget blandt de tre profiler.

Ifølge den seneste geografiske prognose, som er udarbejdet til Altinget af professor Kasper Møller Hansen på baggrund af data fra Kantar Gallup og Epinion, står Konservative nemlig til at få hele fire mandater i Østjyllands Storkreds. 

Læs også

Det sker i dag

  • Mandag morgen er der statsrevisormøde på Christiansborg. Her vil der blandt andet være beretning om sygehusberedskabet under første bølge af coronakrisen.
  • Samtidig vil miljøminister Lea Wermelin (S) mødes med repræsentanter fra Bæredygtigt Landbrug i Terslev, efter foreningen vandt et møde ministeren i en tv-auktion.
  • Klokken 12 besøger erhvervsminister Simon Kollerup (S) Vestas og Norlys sammen med erhvervsordfører Katrine Robsøe (RV) og Morten Langager, der er direktør i Dansk Erhverv. Her skal de snakke om grøn omstilling og elektrificering.
  • Mandag klokken 13 holder FOA og KL også en høring, der sætter fokus på kvaliteten af rengøring i offentlige institutioner. Folketingets social- og ældreudvalg er vært for høringen, mens journalist Nynne Bjerre Christensen er ordstyrer.
  • Om eftermiddagen skal udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) i samråd. Her skal han redegøre for, hvorfor der fra 2016 til 2021 har været et fald i antallet af indberetninger om radikalisering på Udlændingestyrelsens indkvarteringssteder. 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Isabella Arendt

Senior public affairs-rådgiver, Landbrug og Fødevarer, familiepolitisk rådgiver, Tænketanken Prospekt, fhv. partiformand (KD)
BA i statskundskab (Københavns Uni. 2017)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024