Dagens overblik: Kommission skal få flere i arbejde uden "gulerod og pisk"

NYHEDSOVERBLIK: Venstre kræver mere magtfuld minister ved roret i minkindsats. sexchikane på jobbet øger risiko for depressive lidelser, og kommission skal få flere i job uden "klassiske reformer". Få et overblik over dagens politiske nyheder. 

Godmorgen og velkommen til dagens hurtige nyhedsoverblik fra Altinget. 

Vi starter med historien om, at regeringen nedsætter en kommission, der skal få flere personer i beskæftigelse. Og det skal ske uden såkaldt ”pisk eller gulerod”, skriver Jyllands-Posten.
Regeringen mener nemlig, at mulighederne for at få flere i job gennem ”klassiske reformer”, som øger de økonomiske incitamenter, er udtømte.  

Regeringen vil blandt andet fokusere på, at flere unge får en uddannelse, nedbringe nyuddannedes ledighed samt opkvalificere arbejdsstyrken.

Studie: Sexchikane på jobbet øger risiko for depressive lidelser
Lønmodtagere, som har oplevet at blive udsat for sexchikane på jobbet, har fem gange højere risiko for at blive ramt af depressive lidelser. Det viser et nyt dansk studie ifølge Dagbladet Information.

Studiet viser også, at hver fjerde af de chikanerede lønmodtagere udviklede depressive lidelser, og ”det understreger behovet for at se på, hvordan vi kommer problemet til livs”, skriver beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) til avisen.

Venstre kræver mere magtfuld minister til håndtering af minkindsats 
Fortsætter regeringen den nuværende strategi med nedslagtning af mink for at nedbringe risikoen for coronasmitte vil det "umuliggøre en fremtidig minkproduktion" i Danmark.

Det mener Venstre, som i et brev til statsministeren kræver mere magtfuld minister i spidsen for indsatsen, skriver Ritzau ifølge TV 2.

"Derfor bliver vi nødt til at få flyttet de her beslutninger væk fra fødevareministeren og op til en minister, der har lidt flere stjerner på skulderen, fordi vi skal have en langsigtet strategi for minkbranchens overlevelse,” lyder det fra Venstres næstformand, Inger Støjberg.

Sanjay Shah vil møde op til en straffesag i Danmark
Som en af de hovedmistænkte i sagen om svindel med udbytteskat for 12,2 milliarder mod den danske stat, vil Sanjay Shah møde op til en straffesag i Danmark. Det fastslår han selv i et stort interview i Dagbladet Børsen. Her fortæller han også, at han har tilbudt den danske stat 1,9 milliarder for at undgå en retssag, hvilket Skattestyrelsen afviser.

Sanjay Shah fastholder endnu engang, at han ikke har begået ulovligheder, men blot har udnyttet et velkendt hul i lovgivningen.

”Jeg fortryder intet. Jeg ville gøre det hele igen,” siger han til Dagbladet Børsen.

 Det sker i dag

  • Klokken 08:00: Der udkommer nye tal for beskæftigelse.
  • Klokken 09:00: EU-parlamentarikerne mødes til plenarsamling i Europaparlamentet.
  • Klokken 13:00: Den Internationale Valutafond (IMF) holder pressekonference om den økonomiske situation og den fremtidige økonomi i Europa

Forrige artikel Holstein om ny rokade i Radikale: Jelved kan bruges som fredsbevarende styrke Holstein om ny rokade i Radikale: Jelved kan bruges som fredsbevarende styrke Næste artikel Regeringen vil have Regeringen vil have "en socialdemokratisk reformkurs": Her er eksperterne, der skal hjælpe med det
Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

Podcast: Det ved vi om millionsvindelsagen fra København

AJOUR: Teknik- og Miljøforvaltningen har opdaget, at der formentlig er svindlet for cirka 50 millioner kroner. Hvordan er det sket? Og hvad mangler vi at få svar på? Det forklarer Altingets hovedstadsredaktør mere om i dagens udsendelse.