Dagens overblik: Kristian Jensen svarer Hjort igen i diskussion om formandskab

OVERBLIK: Venstre har stadig delt formandskab, siger Kristian Jensen (V). Ny spinhær tegner sig, røde partier vil skrotte TV-kanal, og et EU-notat genåbner debat om FN-pagt. Få overblikket her. 

Godmorgen.

Velkommen til en ny dag i dansk politik, hvor vi igen begynder vores overblik hos det uroplagede Venstre.

Søndag skrev Venstre-nestor Claus Hjort Frederiksen en Facebook-opdatering, hvori han erklærede det delte formandskab i partiet for slut.

Men det er næstformand Kristian Jensen (V) ikke enig i. Der er ingen ændringer sket i formandsstrukturen i Venstre − uanset hvad Claus Hjort Frederiksen påstår, lød det i går fra Kristian Jensen. 

"Det er sådan, at en aftale, der er indgået mellem to personer, selvfølgelig ikke kan ændres af en tredje. Og der er ikke nogen ændring i formandskabet i Venstre," sagde Kristian Jensen til TV MIDTVEST.

Ny spinhær
Vi springer fluks videre. I går ansatte en lang række af S-regeringens ministre spindoktorer.

13 ud af 20 ministre har således nu sat navn på, hvem der skal bistå dem med politisk rådgivning.

Udenrigsminister Jeppe Kofod har hentet 33-årige Ole Rydahl Svensson hjem fra Bruxelles. Rydahl Svensson rådgav Kofod, da han var medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet. Social- og indenrigsminister Astrid Krag har ansat Lynne Birch Hansen som særlig rådgiver, mens skatteminister Morten Bødskov har ansat 49-årige Jakob Eldrup Lauesen.

Du kan se hele den foreløbige liste over regeringens nye spinhær her. Listen opdateres løbende, når nye rådgivere bliver offentliggjort. 

Røde partier klar til at skrotte TV-kanal
Siden regeringsmagten skiftede ved valget i juni, er flertallet bag sidste års medieforlig smuldret.

Det kan nu få konsekvenser for et af initiativerne fra medieforliget, skriver Altinget.

Flere røde partier er klar til at skrotte en ny flow-tv-kanal, der skal have fokus på kultur og folkeoplysning. Kanalen har fået bevilliget 50 millioner kroner om året, men de penge er bedre givet ud i DR, lyder det blandt andet fra De Radikales nye medieordfører, Jens Rohde.

Læs hele historien her.

Landbruget støttede rapport om klimabelastning
I sidste uge skrev flere medier, blandt andre DR.dk, at kaffe, alkohol og slik tilsammen belaster klimaet mere end oksekød.

Det skete på baggrund af en rapport fra Aarhus Universitet og DTU. Men rapporten er finansieret af Kvægafgiftsfonden, der har som erklæret formål at “styrke oksekødssektoren og kvægbrugets udvikling og konkurrenceevne”, mens Landbrug & Fødevarer har stået for projektledelsen.

Det skriver Information.

EU-notat genåbner debat om migrantpagt
Sagen om Danmarks tilslutning til FN’s omstridte migrationspagt er ikke slut.

Et lækket juridisk notat fra Europa-Kommisionen dateret 1. februar i år har på ny åbnet debatten om konsekvenserne af pagten. Konservative og Dansk Folkeparti mener, at notatet viser, at daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) manipulerede med sandheden om FN-pagtens konsekvenser for Danmarks udlændingepolitik.

Det skriver Berlingske. 

Notatet er ikke udtryk for Europa-Kommisionens officielle holdning. Men det formilder ikke de borgerlige kritikere, skriver Berlingske.  

Det sker i dag

  • Klokken 13:15: Statsminister Mette Frederiksen (S) giver Godhavnsdrengene en undskyldning på Marienborg.
  • Klokken 13:15: Københavns Byret forventes at behandle sag om vold mod partileder for Stram Kurs, Rasmus Paludan.
  • Radikale holder sommergruppemøde.

Tema: Dagens overblik

Forrige artikel Røde partier er parate til at skrotte ny tv-kanal Røde partier er parate til at skrotte ny tv-kanal Næste artikel Dan Jørgensen hyrer Sass’ tidligere rådgiver Dan Jørgensen hyrer Sass’ tidligere rådgiver
Erhvervsliv: Enighed om EU-hjælpepakke godt for Danmark

Erhvervsliv: Enighed om EU-hjælpepakke godt for Danmark

HJÆLP: Det er godt for både EU-samarbejdet og Danmark, at EU's finansministre er blevet enige om en plan for genopretning af europæisk økonomi efter coronakrisen, vurderer en ekspert og en brancheorganisation.