Dagens overblik: Kristian Jensens fremtid i Venstre til debat efter kritik af Løkke

NYHEDSOVERBLIK: Kristian Jensens næstformandspost i Venstre kan blive et debatemne på partiets sommergruppemøde. Regeringen indleder jagt på asylcentre uden for Europa, og LA-leder render ind i kritik efter våbenbillede. Få overblikket her.

Godmorgen, og velkommen.

Vi begynder fredagens politiske nyhedsoverblik hos det uroplagede Venstre, der i disse dage afholder sommergruppemøde på Kragerup Gods.

Torsdag uddelte partiet ordførerskaber. Her blev tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udnævnt til partiets nye retsordfører.

Det sker, efter at Støjberg (V) mandag blev fravalgt til næstformand i partiets gruppeledelse, da Venstre fordelte topposter.

Hvordan resten af ordførerposterne fordeler sig, kan du læse her.

Næstformandspost til debat
Vi bliver hos Venstre på Kragegrup Gods lidt endnu. Her kan Kristian Jensens post som næstformand i partiet nemlig blive et debatemne fredag.

Det erfarer Politiken, der har talt med flere centrale kilder i partiet, hvoraf nogle vil rejse spørgsmål ved, om Kristian Jensen bør degraderes til menigt medlem af partiets folketingsgruppe. 

Torsdag tog Kristian Jensen i et større interview i Berlingske direkte afstand til Lars Løkke Rasmussens (V) valgkampsvision om at danne en SV-regering. Netop det er ifølge Politiken grunden til, at Kristian Jensens position i partiet kan komme til diskussion på sommergruppemødet.

Ifølge Politiken opfatter toneangivende partimedlemmer Kristian Jensens opførsel som både ”illoyal og undergravende” over for partiformanden.

Fredag klokken 12.30 holder Venstre pressemøde under partiets sommergruppemøde.

Regeringen indleder jagt på asylcentre uden for Europa
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) er klar til at drøfte oprettelsens af et modtagecenter uden for Europas grænser for spontane asylansøgere, der når Danmarks grænser.

Det bekræfter ministeren fredag i en mail til Altinget. 

"Regeringen ser frem til at drøfte med andre lande, herunder EU-lande og mulige værtslande, hvordan et modtagecenter for asylansøgere uden for Europa kan oprettes og drives," lyder det i mailen. 

Udmeldingen bliver mødt med splittelse hos regeringens støttepartier. 

Læs hele artiklen her.  

LA-leder møder kritik efter våbenbillede
Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, er løbet ind i kritik, efter at et gammelt feriebillede er begyndt at florere på Facebook.

På billedet fra 2017, der har overskriften “Til kamp mod de røde 2.0,” poserer Vanopslagh med våben i hånden.

Det skriver Ekstra Bladet.

I et mailsvar til Ekstra Bladet skriver Vanopslagh:

"Jeg tager naturligvis afgrundsdyb afstand fra ethvert Facebook-opslag med dårlig humor, der kan misforstås − såvel som at bringe feriebilleder ude af sin kontekst."

Forvirring om nationale test
For en måned siden blev regeringen og dens støttepartier enige om at afskaffe de nationale test i de mindre klasser.

Nu er der dog opstået forvirring om, hvilke klassetrin formuleringen i det politiske forståelsespapir, som ambitionen er skrevet ind i, dækker over. 

Hos SF er forståelsen, at de nationale test skal afskaffes frem til 5. klassetrin, mens Radikale Venstre mener, at formuleringen dækker over ”minimum” 2. og 3. klassetrin.

Læs hele historien her

Det sker i dag

  • Klokken 12.30: Venstre holder pressemøde fra deres sommergruppemøde på Kragerup Gods. 

Tema: Dagens overblik

Forrige artikel Central formulering i forståelsespapir skaber usikkerhed om nationale test Central formulering i forståelsespapir skaber usikkerhed om nationale test Næste artikel Prøv quizzen: Klædt på til politik Prøv quizzen: Klædt på til politik
Coronakrisen udskyder COP26-klimatopmødet

Coronakrisen udskyder COP26-klimatopmødet

UDSKUDT: Årets store FN-klimatopmøde, der skulle finde sted i den skotske by Glasgow til november, bliver udskudt til 2021 på grund af coronaudbruddet. Det oplyser den britiske regering onsdag aften.