Dagens overblik: Ny lov skal få boligejere til at opgive deres klageret

NYHEDSOVERBLIK: Nyt lovforslag skal få kompenserede boligejere til at droppe klager over skæve ejendomsvurderinger. Få overblik over de politiske nyheder på dagen, hvor Radio24syv sender for sidste gang.

Godmorgen og velkommen til Altingets daglige politiske overblik.

Vi begynder hos de boligejere, der i flere år har betalt for meget i boligskat på grund af skæve ejendomsvurderinger. Det har som bekendt fået Skattevæsenet til at tilbyde kompensation til op mod 800.000 boligejere.

Men tilbuddet skal ikke gives uden betingelser, lyder det nu fra regeringen.

Hvis du modtager kompensationen, bortfalder din ret dermed også til at klage, lyder et lovforslag, som skatteminister Morten Bødskov (S) har sendt i høring.

Loven vil medføre, at mange boligejere føler sig presset til at opgive deres klage, selv om de kunne ende med at få mere udbetalt, lyder vurderingen fra direktør i Boligøkonomisk Videnscenter Curt Liliegreen til Dagbladet Politiken.

"Det er lidt af en trussel og lidt af et lokketilbud. Det er nok ikke ministeriets stolteste stund," siger Curt Liliegreen.

Hverken DF, Konservative eller Venstre afviser at stemme for loven, men klageadgangen bør lempes, lyder det.

"Staten må ikke udnytte folks nervøsitet for at tabe en sag," siger Rasmus Jarlov (K) til Politiken.

Rapport: Staten har forsømt aftale om integration
Berlingske skriver i dag om, at staten og kommunerne har forsømt en trepartsaftale om integration.

Det skulle ellers have været en hjørnesten i arbejdet med at få flygtninge i arbejde, da VLAK-regeringen i 2016 indgik aftalen med Dansk Arbejdsgiverforening og LO (nu Fagbevægelsens Hovedorganisation, FH).

Men ifølge en rapport fra Ankestyrelsen har staten og kommunerne ikke overholdt deres del af den omfattende aftale.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) påpeger, at der er flere flygtninge i arbejde i dag end for tre år siden, og at "det er det vigtigste".

"Men det er stadig ikke godt nok, at der er en del flygtninge, som ikke bliver mødt af så præcis en indsats, som vi har aftalt, at de skal," siger han til Berlingske.

Twitter vil forbyde politiske reklamer
Fra 22. november vil det ikke længere være muligt at opleve politiske reklamer på Twitter. Det oplyser selskabets administrerende direktør og medstifter, Jack Dorsey.

"Vi mener, at rækkevidden af politiske budskaber skal spredes efter fortjeneste og ikke ved køb," skriver han i et tweet.

Beslutningen står i skarp kontrast til konkurrenten Facebook, der har nægtet at ville faktatjekke påstande i politiske reklamer.

Joe Biden, en af favoritterne til at blive demokratisk præsidentkandidat i USA, har tidligere anmodet både Facebook, Twitter og YouTube om at nægte vildledende politiske annoncer. Han bakker nu op om Twitters beslutning.

Radio24syv lukker og slukker
I dag er sidste dag på Radio24syv, der efter otte år i æteren har sidste sendedag. Dagen bliver markeret med reception og et orkester på taget, inden de ansatte siger farvel ved midnat.

Vores egen chefredaktør, Jakob Nielsen, skriver i dag en kommentar til hele miseren, hvor han kalder radiokanalen for "Danmarks førende tabloidmedie", men påpeger, at kanalen burde have forberedt sig bedre på en kommerciel fremtid.

"Man kan undre sig over, at folkene bag Radio24syv ikke gjorde mere for at bryde ud af statens favntag og bringe sig selv i en position, hvor de ikke var afhængige af det seneste lunkne forlig i Folketinget," skriver han blandt andet.

Læs hele kommentaren her.

Kritikken har siden sidste uge haglet ned over Radio- og tv-nævnet, der i morgen skal besvare en række kritiske spørgsmål fra de tre ansøgere til dab-kanalen. Få et overblik over kritikken her.

Det sker i dag

  • Klokken 08.00: Danmarks Statistik kommer med nye tal for ledigheden i september.
  • Klokken 08.45: Finansminister Nicolai Wammen (S) holder møder om finansloven for 2020. Temaet for dagens møde er finansiering.
  • Klokken 23.59: Efter otte år lukker Radio24syv med udgangen af i dag. Det er i stedet den nye kanal Loud, der har fået tilladelse til at sende på det nye dab-bånd. Loud kommer til at sende på kanalen første gang 1. april 2020.
  • Repræsentanternes Hus vil torsdag stemme om de videre procedurer i forbindelse med en mulig rigsretssag mod præsident Donald Trump.

Forrige artikel Internt notat: Regeringen vil trække støtten til sociale projekter Internt notat: Regeringen vil trække støtten til sociale projekter Næste artikel Overblik: Radionævn skal besvare kritiske spørgsmål om udbudsproces Overblik: Radionævn skal besvare kritiske spørgsmål om udbudsproces
Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

Flertal vil øge krav til taxichaufførers danskkundskaber

SPROGBARRIERE: Danske taxichauffører taler ofte for dårligt dansk, lyder det fra flere partier, der forud for forhandlinger om taxiloven kræver reglerne for optagelse på chaufførkurserne strammet. Kursusudbyder undrer sig.