Dagens overblik: Riskær stiller op i hele landet – og præsenterer sit nye hold i dag

NYHEDSOVERBLIK: Klaus Riskær Pedersens parti af samme navn vil stille op i hele landet med et nyt hold, som han vil præsentere i dag. Regeringen friholder 64 sociale institutioner fra sin sundhedsreform. Få dit overblik her.

Godmorgen og velkommen til dagens politiske overblik.

Den tidligere serieiværksætter og bedrageridømte Klaus Riskær Pedersen holder i dag klokken 11 pressemøde, efter han i går meldte ud, at partiet Klaus Riskær Pedersen på rekordtid har indsamlet de 20.109 vælgererklæringer, der er påkrævet for at stille op til valget.

At Klaus Riskær Pedersen stiller op som et parti, gør, at han kan høste stemmer i alle storkredse og dermed hele landet. Når han afholder pressemødet vil det være med beskeden om, at partiet agter at stille op i samtlige storkredse, skriver DR. Og til at løfte den opgave vil han i dag præsentere en række folk, der skal stille op for partiet.

Navnene bliver offentliggjort klokken 11 på partiets hjemmeside. Ifølge finansmanden har det ikke skortet på ansøgere. 101 personer har ifølge Klaus Riskær Pedersen ansøgt om at få lov til at stille op for partiet.

Læs her, hvorfor det nye parti kan blive et problem for Løkkes drøm at fortsætte på statsministerposten, selv om Klaus Riskær Pedersen peger på Lars Løkke Rasmussen.

Altinget dækker pressemødet – og har opfølgninger klar til klokken 13.

Sociale institutioner går fri
Før forhandlingerne om regeringens sundhedsreform er gået i gang, har socialminister Mai Mercado (K) valgt at imødekomme kritikken fra Danske Handicaporganisationer og Socialpædagogernes Landsforbund, der frygter, at der vil ske en afspecialisering af socialområdet – ligesom med kommunalreformen fra 2017.

Det skriver Jyllands-Posten tirsdag.

Ministeren trækker ifølge avisen 64 sociale handicapinstitutioner ud af kabalen for at sikre fremtidige tilbud til personer med særlige handicap og behov.

”Jeg vil sikre mig, at der ikke sker en afspecialisering, og at vi ikke får færre og ringere tilbud til de handicappede i fremtiden," siger socialministeren til Jyllands-Posten.

Det drejer sig om 64 sociale handicapinstitutioner, der ikke kommer til at indgå i reformen, for at sikre fremtidige tilbud til personer med særlige handicap og behov.

Sundhedsvæsenet for begyndere
Som sagt starter forhandlingerne om sundhedsreformen i morgen, og derfor kan vi anbefale dagens ajour-podcast, hvor Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, giver begyndere en grundig indføring i, hvordan det komplicerede sundhedsvæsen fungerer: Hvordan kan det blandt andet være, at sundhedsvæsenet får flere og flere penge, men at der ofte dukker historier op om et presset personale?  

Per Stig drømmer om en grønnere linje i K
Konservative har brug for at markere sig tydeligere i miljø- og klimapolitikken, mener Per Stig Møller, der blandt andet er tidligere K-formand og miljøminister.

"Vi skal være den grønne ø i det blå hav. At give videre – pass it on – er meget, meget vigtigt i konservatismen. Og det betyder, at vi selvfølgelig må have en meget offensiv miljøpolitik," siger han til Altinget.

Han er desuden bekymret for, at Venstre er ved at overhale Konservative indenom på den grønne dagsorden.

"Venstre har jo set det med Jakob Ellemann-Jensen. Og der må vi jo så også markere meget kraftigt i vores miljøpolitik. Venstre har set det. Og ja, det må Det Konservative Folkeparti jo også se," lyder det.

Og så går den tidligere K-minister i rette med partiformand Søren Papes udmelding om, at grøn politik ikke trækker vælgere over midten. Læs mere her.

Det sker i dag:

  • Klokken 10:45: Finansminister Kristian Jensen (V) skal redegøre for, hvordan regeringen arbejder med Danmarks opfyldelse af FN's verdensmål. Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra den parlamentariske arbejdsgruppe om verdensmålene. 
  • Klokken 11: Klaus Riskær Pedersens holder pressemøde på Vartorv i København. Her vil han blandt andet præsenterer sine nye partimedlemmer.
  • Klokken 14: Undervisningsminister Merete Riisager (LA) er kaldt i samråd om "Analyse af børn af efterkommere med ikkevestlig oprindelse". Ministeren skal svare på, om hun vil korrigere sine tilkendegivelser i lyset af kritikken fra blandt andet forskere.
  • Klokken 15:00: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i dag kaldt i samråd om status i en verserende sag ved EU-Domstolen om familiesammenføring fra Tyrkiet. 

Tema: Dagens overblik

Forrige artikel Ny 5G-handlingsplan: Ny 5G-handlingsplan: "Et tigerspring i digitaliseringen" Næste artikel Her er Klaus Riskærs tre nye kandidater til Folketinget Her er Klaus Riskærs tre nye kandidater til Folketinget