Dagens overblik: Stram Kurs er officielt klar til valg, og S-kandidat risikerer at miste sit kandidatur

NYHEDSOVERBLIK: Rasmus Paludans parti er blevet godkendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet og er nu klar til stemmesedlen. Samtidig er der en S-folketingskandidat, der risikerer at blive fjernet fra den. Få overblik over dagens politiske nyheder.

Godmorgen og velkommen til tirsdagens politiske nyhedsoverblik.

Inden vi skal se nærmere på Stram Kurs og en S-folketingskandidat, der måske snart ikke er kandidat længere, skal vi lige runde en alvorlig rapport.

Ifølge en ny rapport fra FN-organisationen Ipbes er der op mod en million dyre- og plantearter, der lige nu er truet af udryddelse. Det har fået indtil flere eksperter til at råbe og kræve handling fra politikere verden over.

Det skriver DR Nyheder.

I Danmark er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) også enig i, at der er behov for handling nu og her, hvilket både skal ske på internationalt og nationalt plan.

"Internationalt skal vi blive ved med at fremlægge vores argumenter i EU-regi og blive ved med at insistere på en mere bæredygtig produktion af fødevarer i verden," siger han til DR Nyheder og fortsætter:

"Nationalt skal vi sikre en bedre sammenhæng i naturen. Vi skal sikre, at arterne har bedre væresteder, at de har mere sammenhængende væresteder, og at vi har en vildere natur."

Ministeren tilføjer, at regeringen allerede nu forsøger at forbedre biodiversiteten ved blandt andet at udlægge mere urørt skov.

Mette Bock: Ny dab-kanal er ikke skræddersyet til 24syv
Regeringen og Dansk Folkeparti blev i sidste uge enige om at lave en ny digital radiokanal, der får 70 millioner kroner i støtte årligt.

Den aftale blev især tolket som en redning af Radio24syv, der ellers står til at lukke til efteråret. Og det vakte en del kritik fra andre medieaktører, fordi aftalen samtidig droppede den planlagte kulturradiokanal, som flere allerede havde planlagt at byde ind på.

Men der er ingen grund til, at medierne skal droppe planer om at byde på den nye kanal. Det slår kulturminister Mette Bock (LA) fast i et interview med Altinget.

Den nye dab-kanal er nemlig ikke en skræddersyet gave til Radio24syv, siger ministeren.

”Man kan ikke sige, at det er skræddersyet. For det første er det Medienævnet, der skal træffe den endelige beslutning. Dernæst lægger vi stadig stor vægt på, at der skal være en stærk kulturdækning. Denne her kulturkanal passer jo ikke til det Radio24syv, som vi har lige nu,” siger Mette Bock til Altinget.

Læs hele interviewet her.

Stram Kurs er klar til stemmesedlen
Det er nu officielt, at danskerne får 13 partier at vælge imellem, når der skal sættes kryds på stemmesedlen ved det kommende folketingsvalg.

Partiet Stram Kurs er nu blevet formelt godkendt af Økonomi- og Indenrigsministeriet og har fået tildelt partibogstavet P.

Det bekræfter ministeriet overfor DR Nyheder.

Stram Kurs blev stiftet i 2017 og er hovedsageligt kendt for at ville forbyde islam. Læs mere om Stram Kurs' mærkesager her.

Kreds erklærer mistillid til S-folketingskandidat
Simon Simonsens (S) kandidatur til Folketinget vakler, efter hans kredsbestyrelse mandag aften har udtrykt mistillid til ham og indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, hvor der skal tages stilling til, hvorvidt han skal fortsætte som folketingskandidat.

Det skriver DR Nyheder.

Kredsbestyrelsens mistillid skyldes, at Simon Simonsen i et opslag på Facebook har kritiseret sin partifælle Joy Mogensen (S), der er borgmester i Roskilde, for at blive gravid med et donorbarn. Opslaget har sidenhen mødt en del kritik fra blandt andre partiformand Mette Frederiksen (S).

Men Simon Simonsen står stadig ved sit opslag og har ikke i sinde at fjerne det. Nu vil han lade det være op til generalforsamlingen at afgøre hans fremtid:

"Jeg er kredsens kandidat, og det er jeg indtil generalforsamlingen. Bestyrelsen er et udpluk af medlemmerne, men det er generalforsamlingen og medlemmerne, der har valgt mig," siger han til DR Nyheder.

Klaus Riskær stopper på Radio24syv
I kølvandet på sin opstilling til Folketinget har Klaus Riskær Pedersen besluttet at stoppe som vært på Radio24syv.

Det oplyser radiokanalen selv i en pressemeddelelse.

Klaus Riskær Pedersen har indtil nu været vært på programmet "Riskærs Fredagsbar", der figurerer hver fredag på Radio24syv, og Mads Brügger, der er programchef på Radio24syv, ærgrer sig over at måtte sige farvel til ham:

"Vi havde tænkt os at beholde Riskær som vært, indtil folketingsvalget bliver udskrevet, og er kede af, at han var valgt at stoppe før det. Samtidig har jeg stor forståelse for og respekt for Riskærs beslutning, som jeg gerne vil understrege, er helt hans egen," udtaler Brügger i pressemeddelelsen.

Klaus Riskær Pedersen afslører selv, at han stopper som vært som følge af sit politiske engagement, som han føler er sværere og sværere at holde adskilt fra programmet.

Det sker i dag

  • Klokken 13.00: Møde i salen med behandling af en række lovforslag.
  • Klokken 14.00: Undervisningsudvalget har undervisningsminister Merete Riisager (LA) i samråd om nationale tests.
  • Klokken 14.00: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i dag kaldt i samråd om forholdene på danske hospitaler for patienter og de ansatte.
  • Klokken 14.30: Finansminister Kristian Jensen (V) og beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er i dag kaldt i samråd om offentliggørelse af rapport om nedslidning og tilbagetrækningsmuligheder.
  • Klokken 14.50: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler ved Mediernes Årsdag 2019, som afholdes i Axelborg i København.
  • Klokken 15.00: Åbent samråd med energi-, forsynings- og klimaministeren om nye beregningsforudsætninger for Viking Link-projektet.
  • Klokken 15.00: Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) er i dag kaldt i samråd om regeringens udspil om en ny sundhedsreform, løft af psykiatrien og om midler til tilstrækkelige antal pladser på Sikringen i Slagelse.
  • Klokken 19.00: De to statsministerkandidater Lars Løkke Rasmussen (V) og Mette Frederiksen (S) mødes i TV 2 Nyhederne for at diskutere nedslidtes muligheder for at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet.

Forrige artikel Simon Simonsen risikerer at miste folketingskandidatur Simon Simonsen risikerer at miste folketingskandidatur Næste artikel EU-overblik: Danmark og Tyskland vil styrke EU's udenrigspolitik EU-overblik: Danmark og Tyskland vil styrke EU's udenrigspolitik
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.