Dagens podcast: Bliver det en tysker? ECB skal have ny chef

AJOUR: Skal renten op og inflationen holdes i ave, eller er arbejdspladser og luft i økonomien vejen frem? Det kommer den næste i chefstolen i Den Europæiske Centralbank til at bestemme. Altinget: ajour taler med lektor i økonomi Søren Hove Ravn.

Abonner via iTunes her | Find os på Spotify her | RSS-feed her

"Koste, hvad det vil – euroen skal reddes." Sådan sagde ECB-chef Mario Draghi i 2012. Den bemærkning og det, den afstedkom, vil uden tvivl – ja, har det faktisk allerede gjort det – skrive Draghis navn ind i historiebøgerne om europæisk politik i eurokrisens tidsalder. Nu er jagten på hans efterfølger så gået i gang, for Draghi stopper nemlig i ECB til oktober. Og det er et kompliceret og højpolitisk spil, der er i gang, og som vil blive en faktor i vores alle sammens hverdag i fremtiden. For bliver det en inflationsbekæmpende høg eller en lempeligere due, der kommer til at overtage hans stol?

Altinget: ajour har inviteret ph.d. og nybagt lektor i økonomi Søren Hove Ravn, der også skriver månedlige klummer i Altingets trykte magasin, i studiet. Så vil du vide, hvad kvantitativ lempelse er, hvorfor det har virket, og hvorfor kreativitet helt sikkert også for den næste ECB-chef vil være en påkrævet kompetence, så lyt med her.

Vært er Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring

Abonner via iTunes her | Find os på Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Her er den nye leder for KU's  Samfundsvidenskabelige Fakultet Her er den nye leder for KU's Samfundsvidenskabelige Fakultet Næste artikel Venstre: Der blev begået Venstre: Der blev begået "nogle fodfejl" op til Irak-krigen