Dagens podcast: Folketinget vil vise tillid til de studerende med ny aftale

AJOUR: Med den nye aftale på uddannelsesområdet skal universitetsstuderende ikke længere søge direkte ind på en kandidatuddannelse for at være sikre på at blive optaget. Ajour dykker ned i aftalen i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der var fuld plade, da Tommy Ahlers (V), uddannelses- og forskningsminister, i torsdag præsenterede en ny aftale på universitetsområdet flankeret af alle Folketingets partier.

De var alle blevet enige om at forlænge retskravet, så de bacheloruddannede i tre år har mulighed for at søge ind på en kandidatuddannelse – og være sikre på at blive optaget, ligesom aftalen fjerner karakterbonus-systemet.

Med aftalen ønsker politikerne at skabe et arbejdsmarked for de bacheloruddannede, og det ønske fører samtidig lige så stille til, at incitamentet om at skynde sig igennem sin uddannelse bliver fjernet.

Redaktør på forskningsområdet, Toke Kristiansen, dykker ned i aftalen i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Trumps topdiplomat går løs på EU, FN, WTO … og alt det der! Ugens EU-podcast: Trumps topdiplomat går løs på EU, FN, WTO … og alt det der! Næste artikel Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt? Dagens podcast: Har robotter blandet sig i debat om FN-pagt?