Dagens podcast: Sådan vil ministeren løse udfordringen med de etnisk opdelte gymnasier

PODCAST: Maksimalt 30 procent af eleverne på hvert gymnasium skal have en anden etnisk baggrund end dansk, mener den nye undervisningsminister. Men hvordan skal sådan et loft fungere? Og hvorfor er det et problem?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Der findes et hav af løsningsmodeller for, hvordan elever på landets gymnasier skal fordeles.

Skal det være gennem geografiske distrikter? Er det frie valg vejen frem? Eller skal der et loft over, hvor mange elever med anden etnisk baggrund end dansk, der må gå på hvert gymnasium?

Den sidste løsning har undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) luftet for Altinget. Men hvordan kan sådan et loft fungere? Og hvorfor er det overhovedet nødvendigt med et loft?

Altinget ajour har besøg af uddannelsesredaktør Simon Lessel i dagens udsendelse.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Dagens podcast: Briterne går, Macron er i førersædet – og Merkel vil skrive testamente Dagens podcast: Briterne går, Macron er i førersædet – og Merkel vil skrive testamente Næste artikel Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til? Dagens podcast: Hvad vil amerikanerne egentlig bruge Grønland til?
Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

Uffe Elbæk: Jeg er ikke sikker på, at Alternativet overlever

INTERVIEW: Alle kan se, at Alternativet står på sammenbruddets rand. Men hvordan havnede partiet der så få år efter, det stormede ind i Folketinget? Uffe Elbæk fortæller her om partiets fløje, om den skæbnesvangre beslutning om at melde sig som statsministerkandidat, og hvorfor partiet kan ødelægge det hele for sig selv.