Dagens podcast: Svindel med satspuljemillioner – hvad ved vi?

AJOUR: En 64-årig embedsmand er mistænkt for at have begået underslæb for 111 millioner kroner fra de såkaldte satspuljemidler i en periode på 16 år. Sagen har taget de store overskrifter i denne uge, men hvad ved vi, og hvad mangler vi endnu svar på?

En medarbejder fra Socialstyrelsen er mistænkt for at have puttet 110 millioner kroner i egen lomme. Hvad ved vi, og hvad mangler vi svar på i sagen?
En medarbejder fra Socialstyrelsen er mistænkt for at have puttet 110 millioner kroner i egen lomme. Hvad ved vi, og hvad mangler vi svar på i sagen?Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Esben Schjørring

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) og hendes departementschef Jens Strunge Bonde var tydeligt rystede og forargede, da de tirsdag meddelte offentligheden, at der var begået underslæb med satspuljemidler for over 100 millioner kroner i Socialstyrelsen.

Den mistænkte er en 64-årig embedsmand og "betroet medarbejder".

Men hvordan kan det overhovedet lade sig gøre at svindle i to årtier uden bimlende alarmklokker? Hvad vil ministeriet gøre nu? Hvad ved vi, og hvad er de centrale spørgsmål, vi endnu mangler svar på?

Esben Schjørring har Simon Lessel og Kristine Korsgaard, der dækker sagen for Altinget, i studiet.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00