Om  
Keld Rosenbæk Demant

Dan Bunkering-sagen: Vil ikke anke dom om brændstof til Syrien

14. december faldt der dom i sagen om levering af jetbrændstof til det russiske militær til krigen i Syrien. Direktør og bestyrelsesformand Keld R. Demant og selskaberne Dan-Bunkering og Bunker Holding vil ikke anke dommen.

Max Læbo Wulff

Direktør og bestyrelsesformand Keld R. Demant, der blev idømt fire måneders betinget fængsel i Dan Bunkering-sagen, samt Dan-Bunkering og moderselskabet Bunker Holding, som blev idømt bøder på henholdsvis 30 og fire millioner kroner, har besluttet ikke at anke dommen.

Det skriver Dan Bunkering i en pressemeddelelse, som blandt andre Ritzau og Avisen Danmark er i besiddelse af.

”Selskaberne har gennem hele forløbet forventet at blive frifundet i sagen, og derfor er vi overraskede over dommen. Vi har besluttet ikke at anke for at få sat et punktum i sagen,” lyder det fra Dan Bunkering i pressemeddelelsen.

Selskaberne blevet dømt for at have leveret i alt 172.000 ton jetbrændstof til Syrien. Brændstoffet blev solgt til det russiske militær og brugt til luftbombardementer i borgerkrigen mellem 2015 og 2017. Værdien af leverancerne løb op i 648 millioner kroner.

Der faldt dom i sagen 14. december i Retten i Odense med henvisning til brud på EU’s Syrien-sanktioner.

Keld R. Demant fortsætter på direktørposten for Dan-Bunkering på trods af fængselsdommen, men tager dommen ”til efterretning”, lyder det i pressemeddelelsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Keld Rosenbæk Demant

Direktør, Bunker Holding A/S
Executive Management and Board of Director programs,INSEAD, shipping training at Oxford University and Lorange Institute

0:000:00