Danmark har fået en ny miljølov

MILJØLOV: Lørdag 1. september trådte randzoneloven i kraft. Dermed har Danmark fået sin mest ambitiøse miljølov i mange år. Loven vil i de kommende år give danskerne adgang til ny natur i et område på størrelse med Bornholm.

Den nye randzonelov betyder, at Danmark tager et stort skridt i retning af et renere miljø. Det er en stor dag for Danmark, mener fødevareminister Mette Gjerskov (S).

”Randzonerne giver os masser af miljø for pengene, og efter alt for mange år med frivillige ordninger og tom snak forpligter vi os nu til at gøre noget for vandmiljøet,” siger fødevareministeren. 

Randzonerne gør både skadevirkningerne af sprøjtegifte mindre, skaber mere sammenhængende natur og reducerer udledning af kvælstof og fosfor. Samtidig vil danskerne over de kommende år få adgang til de nye arealer i takt med, at de bliver til natur og lever op til naturbeskyttelsesloven.

”Områderne omkring vores søer og vandløb er noget af det smukkeste, vi har, når det står i fuldt flor. Derfor vil vi gerne give danskerne mulighed for at opleve de områder, samtidig med at vi gør noget godt for miljøet,” siger Mette Gjerskov.

I den forbindelse har Fødevareministeriet lavet en kampagne, der oplyser danskerne om de rettigheder og i særdeleshed pligter, der er, når man færdes i randzonerne.

”Det er selvfølgelig vigtigt, at man passer godt på vores fælles natur og respekterer, at det stadig er landmændenes private grund, man får lov at gå tur på. Derfor har vi sat fokus på de retningslinjer, der gælder, og som folk skal respektere,” siger Mette Gjerskov.

Læs mere om kampagnen på www.randzoner.dk

 

  

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00