Danmark i top over indsats for grøn økonomi

KORT NYT: Danmark stryger til tops i ny global undersøgelse af grøn økonomi. Desuden er København, Stockholm og Oslo rangeret som verdens grønneste byer.

I en pressemeddelelse fra Nordisk Råd fremgår det, at resultaterne af den tredje udgave af Global Green Economy Index (GGEI) giver Danmark en topplacering, når det gælder landenes indsatser inden for grøn økonomi. Sverige er nummer 4, og Norge er nummer 8 på listen. Resultaterne er baseret på et indeks defineret på baggrund af 32 datasæt, som beskriver landenes indsatser. 

Når det gælder eksperternes umiddelbare opfattelse af landene inden for grøn økonomi, placeres Tyskland højest i undersøgelsen, når det gælder en national grøn indsats. Danmark er nummer 2, Sverige nummer 3 og Norge nummer 6 på listen, står der i pressemeddelelsen.  

Undersøgelsen er den første nogensinde af grønne byers omdømme, og den placerer København på førstepladsen med Stockholm, Oslo, Amsterdam og New York på de næste pladser.  

GGEI udgives af den internationale konsulentvirksomhed Dual Citizen, som rådgiver interessenter inden for den globale grønne økonomi om kommunikationsstrategier og analyser, som er knyttet hertil.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00