Danmark sender 30 elitesoldater til Mali

ASSISTANCE: Regeringen har besluttet at sende en dansk specialstyrke på 30 soldater og et Hercules-fly til Mali.

30 danske specialtrænede soldater skal til Mali.

Det står klart efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn, hvor udenrigsminister Kristian Jensen (V) og forsvarsminister Peter Christensen (V) deltog. 

"Det er en vigtig og farlig mission, og vi sender styrkerne af sted, fordi Danmark skal være med til at løse opgaverne – også de svære opgaver i verden," siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Udenrigsministeren peger på, at de danske specialstyrker skal indgå i den del af missionen, der indsamler oplysninger. Og der er flere årsager til, at Danmark sender et bidrag til Mali.

"Vi gør det af to årsager: Vi gør det både for at skabe stabilitet i Mali, som er et af verdens skrøbelige lande, men dog et land, hvor der blev skabt en fredsaftale i juli. Derfor har vi fra dansk side et ønske om at understøtte FN's vigtige arbejde," siger Kristian Jensen og fortsætter:

"Vi gør det også, fordi Mali kun er én grænse væk fra Europa. Det betyder, at hvis der sker en optrapning af konflikten i Mali, så vil det skubbe på de migrationsstrømme af afrikanere, som vi har set og har påvirket Europas flygtningestømme enormt meget," siger Kristian Jensen.

Kristian Jensen peger på, at skal migrationspresset mod Europa mindskes, må Danmark også tage en del af ansvaret for at sikre fred og stabilitet i Mali. 

I august anmodede den danske FN-generalmajor Michael Lillesgaard om 250 soldater til en kampklar forsyningsenhed. Men de kommer altså ikke fra Danmark. 

"Det er den danske regering, som vurderer, hvilke soldater der skal sendes af sted. Det er hverken FN eller en dansk general, som har den kompetence. Det er regeringen, som vurderer det, og Folketinget, som godkender det. Derfor har vi valgt at vurdere, hvad vi bedst kan bidrage med," siger Kristian Jensen.

 

 

 

 

 

 

Forrige artikel KL om nye kystbyggerier: Skridt i den rigtige retning KL om nye kystbyggerier: Skridt i den rigtige retning Næste artikel Magten tilbage til folket – folket tilbage til magten Magten tilbage til folket – folket tilbage til magten