Danmark sender 70 millioner til Syrien

NØDHJÆLP: Regeringen har besluttet at sende 70 millioner kroner til syriske flygtninge. Alle lande må tage større ansvar for den humanitære tragedie, lyder det fra udenrigsminister Kristian Jensen (V). 

Danmark sender 70 millioner kroner til nødstedte syrere. 
Danmark sender 70 millioner kroner til nødstedte syrere. Foto: rodekors.dk
Cecilie Gormsen

Den kritiske situation i Syrien får nu den danske regering til at sende flere penge til de nødstedte syrere. Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

I alt fordeler udenrigsminister Kristian Jensen 70 millioner kroner til nødhjælp. Heraf går 30 millioner til FN’s Verdensfødeprogram, der leverer mad til 4,2 millioner mennesker inde i Syrien og små kontantbeløb til 1,7 millioner mennesker i nabolandene.

”FN mangler penge og har skåret i madrationerne til de mange millioner internt fordrevne inde i Syrien og i hjælpen til nærområderne. Derfor går hovedparten af vores bevilling til fødevarer,” siger Kristian Jensen. 

Alle må tage større ansvar
Og vi er nødt til at sende flere penge til nødhjælp i nærområderne, slår Kristian Jensen fast:

”Der er ingen tvivl om, at den fortvivlende situation kombineret med manglen på mad og andre basale fornødenheder, får stadig flere syrere til at flygte videre mod Europa. Derfor er vi nødt til at sende flere penge til de internationale nødhjælpsorganisationer," siger han og fortsætter:

"Det budskab sendte jeg også videre til mine europæiske kollegaer på et møde lørdag i Luxembourg. Alle lande, også de rige Golfstater, må tage større ansvar for den humanitære tragedie.”

Penge til UNHCR og Røde Kors
25 millioner kroner fra den danske bevilling går til FN’s Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), der sørger for ordentlige forhold i flygtningelejrene og varetager den overordnede koordination af nødhjælpsindsatsen i forhold til flygtningestrømmene fra Syrien. Organisationen støtter både flygtningene og de berørte samfund i Libanon, Jordan og Irak. 

Den Internationale Røde Kors Komite (ICRC) får glæde af 15 millioner kroner, som skal gå til at levere mad til godt 800.000 mennesker og andre nødhjælpsartikler til 225.000 i Syrien. Derudover sikrer ICRC vandforsyningen for 15 millioner mennesker. 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00