Om  
Dina Vester Feilberg

Danmarks ældste sammenslutning af kunstnere får ny direktør

Dina Vester Feilberg bliver ny direktør for Den Frie Udstillingsbygning.

Frederik Lange

Danmarks eneste kunstnerejede kunsthal får ny direktør.

Det bliver den nuværende leder af kunsthallen Rønnebæksholm ved Næstved, Dina Vester Feilberg, der overtager roret. 

En ror, hun ser som et privilegium at skulle styre fremover.

"Det er et hus med rum for eksperimenter, med historisk pondus og nutidig skarphed, og det er et privilegium at få mulighed for at arbejde med den strategiske udvikling af et så væsentligt sted," siger hun i følge en pressemeddelelse.

Feilberg er uddannet mag.art. i kunsthistorie og har været leder på Rønnebæksholm ved Næstved siden 2008 – først som udstillingsleder og fra 2014 som leder af hele institutionen. 

Hun tiltræder sin nye stilling 1. januar 2019, hvor hun altså afløser Kirse Junge-Stevnsborg, der har siddet for bordenden på Den Frie siden 2009.

Den Frie Udstillingsbygning på Oslo Plads i København er tegnet af J. F. Willumsen til kunstnerne i Den Frie Udstilling, og den dag i dag er den ejet af kunstnere med formålet at præsentere publikum for det sidste nye inden for samtidskunsten.

Det er samtidig landets ældste sammenslutning af kunstnere. I bygningen fremvises cirka 10 udstillinger årligt med både danske og udenlandske kunstnere, der alle forholder sig til tidens aktuelle emner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dina Vester Feilberg

Kunstchef, Bikubenfonden
mag.art. i kunsthistorie (Københavns Uni.)









0:000:00