Danmarks længst siddende borgmester stopper

KOMMUNAL: Danmarks længst siddende borgmester, Steen Dahlstrøm, trækker sig fra borgmesterposten i Middelfart. 

Middelfart skal have ny borgmester.

Det står klart, efter kommunens borgmester, Steen Dahlstrøm, fredag har valgt at trække sig fra posten.

Siden 1986 har Steen Dahlstrøm været borgmester i Middelfart, og han er dermed den længst siddende nuværende borgmester.

I sidste uge meddelte Steen Dahlstrøm, at han ville tage en pause fra det politiske arbejde i et par uger, men den pause er nu blevet permanent. I en pressemeddelelse fra Middelfart Kommune fortæller Steen Dahlstrøm, at han har været i behandling for den stresstilstand, men at det vil tage nogle måneder, inden han er på toppen igen.

”Den situation er ikke forenelig med at være borgmester og øverste leder af Middelfart Kommune. Borgmesterjobbet er krævende, og min tilgang har altid været, at en borgmester skal være synlig og aktiv i samspillet og dialogen med borgere, virksomheder og foreninger i lokalsamfundet. Sådan har jeg arbejdet som borgmester, og det er ikke muligt for mig at arbejde på den måde på nuværende tidspunkt,” siger Steen Dahlstrøm og fortsætter:

”Derfor har jeg, sammen med mine nærmeste, besluttet mig for, at den bedste beslutning er at træde tilbage som borgmester i Middelfart Kommune. Konsekvensen er også, at jeg meddeler mit parti, at jeg ikke er til rådighed som spidskandidat til det kommende valg til Byrådet. Jeg fortsætter i Byrådet resten af perioden og overvejer lige nu, om jeg vil tilbyde mig som kandidat for mit parti til kommunalvalget i november.”

Steen Dahlstrøm blev som sagt sygemeldt i fredags, og det skete ifølge den nu forhenværende borgmesterefter et dødsfald i den nærmeste familie og længere tids arbejdspres. Særligt den såkaldte Ewii-sag har floreret i den senere tid, hvor Steen Dahlstrøm i juli trak sig fra posten som formand for det udskældte energiselskab Ewii.

En ny borgmester skal vælges af byrådet på et kommende møde, som viceborgmester Mikkel Dragsmose-Hansen (SF) vil indkalde til. Han overtog midlertidigt borgmesterposten i fredags, men hvad der nu skal ske, bliver først besluttet på næste byrådsmøde.

Forrige artikel Prøv quizzen: Har du fulgt med? Prøv quizzen: Har du fulgt med? Næste artikel Regeringen dropper grønt nationalregnskab Regeringen dropper grønt nationalregnskab
Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

Holstein: Ellemanns reelle styrke bliver testet om få dage

NY FORMAND: Jakob Ellemann-Jensen kan være godt tilfreds oven på lørdagens ekstraordinære landsmøde. Den nye V-formands vigtigste opgave bliver nu at aflive fløjkrigene, vurderer Altingets politiske kommentator.