Om  
Andreas Mogensen

Dansk astronaut bliver første ikke-amerikaner på SpaceX-mission

Det amerikanske rumfartsagentur NASA har udvalgt den danske astronaut Andreas Mogensen til deres næste rummission. Det er første gang, at en ikke-amerikaner skal være pilot på en SpaceX-mission.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Den danske astronaut Andreas Mogensen bliver en af de to piloter på den kommende SpaceX-mission. I juni 2023 sendes Mogensen på en længerevarende mission mod den internationale rumstation ISS.

Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.  

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) er stolt og taknemlig for, at Andreas Mogensen bliver sendt på mission igen. Ministeren understreger, at udsendelsen også giver en unik mulighed for, at danske forskere kan få forsøg med på rumstationen.

"Rumforskning kommer kun til at spille en endnu større og vigtigere rolle inden for forskning og innovation i fremtiden. Blandt andet i forbindelse med at løse de meget store klimaudfordringer, vi står over for," siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

"Med denne her ekspedition får danske forskere mulighed for at lave nogle helt unikke forskningsforsøg, der blandt andet kan fremme grøn omstilling," tilføjer han.

Sagens hovedperson, Andreas Mogensen, glæder sig til missionen og de forskningsmuligheder, den indebærer. 

"Rumstationen er et utroligt laboratorie, hvor vi udfører grundforskning og samtidig forbereder os på fremtidige bemandede missioner til månen og Mars. Rumfart handler derfor om fremtiden - om den verden og det samfund, vi gerne vil skabe," udtaler han i pressemeddelelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Mogensen

Astronaut, ESA, adjungeret lektor, DTU-Space
cand.polyt. (London. 1999), ph.d. i rumfart (Texas Uni. 2007)









0:000:00