Dansk forfatter bliver taleskriver for Dan Jørgensen

Den danske forfatter Kaspar Colling Nielsen er blevet udpeget som ny taleskriver for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). 

Kaspar Colling Nielsens skriver normalt bøger, der blandt andet giver et dystert billede af et dansk velfærdssamfund i dyb krise, som i bestselleren ’Den danske borgerkrig 2018-24’.

I den kommende tid skal forfatteren dog i stedet hjælpe Dan Jørgensen med at præsentere fortællinger, der opmuntrer og samler folk til at skabe en grøn omstilling fremfor at gøre dem handlingslammede. 

Det skriver Politiken

"Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan," siger forfatter Kaspar Colling Nielsen ifølge Politiken.

Regeringen har til hensigt at lave en bindende klimalov, som skal sigte efter at reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent inden 2030. Det er særligt i kommunikationen om klimapolitikken, at Kaspar Colling Nielsen i sin nye rolle som embedsmand skal arbejde med taleskrivning for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

"Det handler om ikke at få talt den store grønne transformation ned i et sort hul, hvor den kun handler om alt det, vi skal ofre," udtaler  klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til Politiken.

45-årige Kaspar Colling Nielsen er uddannet cand.merc.fil. fra CBS i 2005. Han har udgivet tre bøger i karrieren og har en fjerde på vej. Bogen 'Dengang dinosaurerne var små' udkommer om en måneds tid.