Dansk forfatter bliver taleskriver for Dan Jørgensen

NAVNE: Den danske forfatter Kaspar Colling Nielsen er blevet udpeget som ny taleskriver for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S). 

Kaspar Colling Nielsens skriver normalt bøger, der blandt andet giver et dystert billede af et dansk velfærdssamfund i dyb krise som i bestselleren ’Den danske borgerkrig 2018-24’.

For den kommende tid skal forfatteren dog i stedet hjælpe Dan Jørgensen med at præsentere fortællinger, der opmuntrer og samler folk til at skabe en grøn omstilling fremfor at gøre dem handlingslammede. 

Det skriver Politiken

"Jeg tror, det er gået op for alle, at der skal ske noget på dette område. Og jeg vil gerne bidrage en lille bitte smule til det, hvis jeg kan," siger forfatter Kaspar Colling Nielsen ifølge Politiken.

Regeringen har til hensigt at lave en bindende klimalov, som skal sigte efter at reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent inden 2030. Det er særligt i kommunikationen om klimapolitikken, at Kaspar Colling Nielsen i sin nye rolle som embedsmand skal arbejde med taleskrivning for klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

"Det handler om ikke at få talt den store grønne transformation ned i et sort hul, hvor den kun handler om alt det, vi skal ofre," udtaler  klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen til Politiken.

"Jeg har brug for sparring, i forhold til hvordan vi taler om de her ting, som kan være meget tekniske i både naturvidenskabelig og politisk forstand. Men jeg tror også på, at skal man lave en så omfattende transformation af det danske samfund, skal vi også virkelig gøre os umage med at få skabt historien om den forandring på den rigtige måde for at fastholde og udbygge opbakningen i befolkningen," lyder det opfølgende fra Dan Jørgensen ifølge Politiken.

45-årige Kaspar Colling Nielsen er uddannet cand.merc.fil. fra CBS i 2005. Han har udgivet tre bøger i løbet af sin karriere og har en fjerde på vej. Bogen 'Dengang dinosaurerne var små' udkommer om en måneds tid. 

Forrige artikel Dagens overblik: Partier vil presse tobakspriser op, og Dan Jørgensen får kendt taleskriver Dagens overblik: Partier vil presse tobakspriser op, og Dan Jørgensen får kendt taleskriver Næste artikel Notat indikerer: Her er regeringen klar til at give sig i forhandlinger om finansloven Notat indikerer: Her er regeringen klar til at give sig i forhandlinger om finansloven
Lars Løkke skal afhøres i Instrukskommissionen

Lars Løkke skal afhøres i Instrukskommissionen

INSTRUKS: Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal afhøres i Instrukskommissionen til efteråret. Også Statsministeriets tidligere og nuværende departementschef er indkaldt.