Dansk Kulturinstitut finder ny generalsekretær

NAVNE: Camilla Mordhorst bliver ny generalsekretær for Dansk Kulturinstitut. Hun kommer fra en stilling som udviklingsdirektør på Nationalmuseet.

Dansk Kulturinstituts bestyrelse har ansat udviklingsdirektør for Nationalmuseet, Camilla Mordhorst, som ny generalsekretær.

Hun tiltræder ved årsskiftet og afløser dermed Michael Metz Mørch, der går på pension efter fem år på posten.

Bestyrelsesformand Carsten Haurum beskriver Camilla Mordhorst som "meget velbevandret" i både den elitære og den mere folkelige del af dansk kultur og forventer, at hun vil fortsætte moderniseringen af Dansk Kulturinstitut, der kom til i 1940'erne.

"Hun har flere gange formået at rykke traditionsrige kulturinstitutioner til at blive mere skarpe i profilen, tænke nyt – og måske turde lige mere," siger bestyrelsesformand Carsten Haurum.

Dansk Kulturinstitut er en selvejende institution med en årlig finanslovsbevilling på 15,5 millioner kroner og en samlet omsætning på 39 millioner kroner. Instituttet har afdelinger i syv lande, deriblandt Rusland, Brasilien, Polen, Letland, Kina og Indien.

Ifølge Camilla Mordhorst har Dansk Kulturinstitut fået fornyet aktualitet i forbindelse med, at den internationale dialog er kommet under pres.

"Vi har en opgave med at gøre vores indsats mere synlig og vise nødvendigheden af den. Vores afdelinger ude i verden har over to millioner besøgende. Det er mere end Nationalmuseet. Men de færreste danskere ved det, og det skal vi have lavet om på," siger hun til Altinget.

Læs hele interviewet med Camilla Mordhorst på Altinget: kultur.

Forrige artikel Julekalender: Julekalender: "Min tålmodighed er ikke egnet til EU-politik" Næste artikel Dagens overblik: Støjberg melder afbud til slutmøde om omdiskuteret FN-migrantpagt Dagens overblik: Støjberg melder afbud til slutmøde om omdiskuteret FN-migrantpagt