Danske Bank roser regeringen: Vækst i sigte

BANKROS: Danske Bank, der ellers er kendt som "den blå bank", roser i et nyt rentenotat regeringen for at føre "ekspansiv finanspolitik, der vil give næring til væksten".
Rasmus Nielsen

Kom ikke og sig, at der aldrig er ros fra erhvervslivet til den nuværende regering. I et nyt notat fra Danske Bank om renteudviklingen i udlandet og herhjemme er der direkte ros til S-SF-R for at føre en ekspansiv finanspolitik i 2012.

Danmarks største bank konstaterer, at Danmark klarer sig godt under euroområdets recession, idet banken venter en enkelt procents vækst i år såvel som i 2013 herhjemme.

Danske Bank skriver:

"Dansk økonomi ser ud til at klare sig ganske udmærket under euroområdets recession. Privatforbruget steg en smule ved udgangen af sidste år, og eksporten er fortsat robust. Hvis vi ser lidt fremad, planlægger den nye regering at føre en ekspansiv finanspolitik i indeværende år, og dette vil give næring til væksten. Ulempen ved dette tiltag er imidlertid en stigning i budgetunderskuddet og en opbremsning i væksten i 2013 som følge af de nødvendige offentlige nedskæringer.

Hvis vi ser lidt fremad, planlægger den nye regering at føre en ekspansiv finanspolitik i indeværende år, og dette vil give næring til væksten.

Danske Bank
Renteprognose-notat

Vi venter en vækst i dansk økonomi på ca. 1 % såvel i 2012 som i 2013. Indførelsen af den nye fedtafgift sidste år og nye afgifter i år vil sandsynligvis medføre fortsat høj inflation til trods for en lav kapacitetsudnyttelse. Vi forventer prisstigninger på 2,1 % i 2012 og 1,9 % næste år."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00