Danske Banks direktør stopper

EXIT: Danske Banks administrerende direktør, Thomas F. Borgen, har valgt at fratræde sin stilling, i forlængelse af at banken onsdag fremlægger sine konklusioner på en intern undersøgelse af hvidvaskskandalen.

Administrerende direktør Thomas F. Borgen har onsdag meddelt bestyrelsen, at han ønsker at fratræde sin stilling i Danske Bank. 

Det skriver Danske Bank i en fondsbørsmeddelelse.

Meddelelsen kommer i forlængelse af, at Danske Bank onsdag fremlægger sine konklusioner på en intern undersøgelse af forholdene i Estland.

Thomas F. Borgen fortæller, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om hvidvask.

"Det er åbenlyst, at Danske Bank ikke har levet op til sit ansvar i sagen om mulig hvidvask i Estland. Det beklager jeg dybt. Selvom den eksterne advokatundersøgelse konkluderer, at jeg har levet op til mine juridiske forpligtelser, mener jeg, det rigtige for alle parter er, at jeg fratræder. Som administrerende direktør har jeg det ledelsesmæssige ansvar for det, der foregår i banken, og det tager jeg naturligvis på mig," udtaler han i fondsbørsmeddelelsen. 

Danske Bank fortæller samtidig i en meddelelse onsdag morgen, at banken endnu ikke har været i stand til at finde det præcise omfang af de mistænkelige transaktioner i Estland.

Beslutningen har været længe undervejs
Ifølge Borgen selv har det i længere tid været klart for ham, at det ville være det rigtige at fratræde, men han har ventet med at træffe beslutningen, fordi han "har følt et ansvar for at lede banken igennem denne krævende periode frem mod fremlæggelsen af undersøgelserne," fortæller han i fondsbørsmeddelesen.  

Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, fortæller, at det er med beklagelse, at direktøren fratræder sin stilling, men udtaler samtidig, at han er enig i, at det er den rigtige beslutning. 

"Vi har naturligvis løbende drøftet situationen, og jeg deler hans vurdering og respekterer hans beslutning, som jeg er enig i, er den rigtige".

Thomas F. Borgen fortsætter i stillingen som administrerende direktør, indtil en ny direktør er udnævnt.

Donerer halvanden milliard til fond mod hvidvask 
I en anden fondsbørsmeddelelse meddeler banken, at de har besluttet at donere omkring halvanden milliard kroner til en uafhængig fond. Pengene er tjent på mistænkelige transaktioner og mulig hvidvask for milliarder i Estland. 

Fonden bliver oprettet for at støtte tiltag til bekæmpelse af international økonomisk kriminalitet, herunder hvidvask. 

Forrige artikel Dagens overblik: Røde partier vil omgøre medieforlig efter valg Dagens overblik: Røde partier vil omgøre medieforlig efter valg Næste artikel Topmøde: Junckers 10.000 grænsevagter skal redde Schengen Topmøde: Junckers 10.000 grænsevagter skal redde Schengen
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.