Danske Medier-oplæg: Begræns licensen

MEDIEFORLIG: De private medier i Danske Medier udsender forud for medieforhandlingerne et oplæg i et forsøg på at begrænse de statsejede medier.
Redaktionen

De private mediers organisation Danske Medier fremlægger fredag sit oplæg til forhandlingerne om en ny medieaftale, som begynder om kort tid.

 

I oplægget "Plads til private medier" kræves handling fra politikerne, så balancen mellem statens medier og de private medier genskabes, og at de private mediers overlevelse skal stå centralt i forhandlingerne.

 

"Statens medier er nu med fuld fart ved at overhale de private medier i volumen og økonomi. Konsekvenserne heraf vil være uoverskuelige. Kan de, der styrer et demokratisk land, aktivt lade de medier, staten selv ejer og styrer, tage overmagten i medieudbuddet – med risiko for, at de bliver altdominerende?" hedder det i forordet til oplægget.

 

Danske Medier kommer med forslag til, hvordan balancen kan sikres:

 

• Licensfinansieringen af statens medier bør reduceres til niveau 2010 og derefter udvikles, så det procentuelle styrkeforhold mellem de licensfinansierede og private medier forbliver uændret

 

• Udgangspunktet for statens mediers virksomhed skal være: Hvor arbejder de private medier, og hvad er deres muligheder. Hvor er de nødvendige medieopgaver, som de ikke løser eller kan løse. Det er der, statens medier skal sætte ind. Hvert enkelt public service-program skal leve op til lovens og kontraktens bogstav.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00