Danske Medier: Vi pålægger os ikke selvcensur

TERROR: "Massakren i Paris er en sort dag for ytringsfriheden. Men vi må ikke pålægge os selvcensur af frygt for terrorister," mener organisationen Danske Medier.

"Svaret på angrebet er her og nu fordømmelse – men svaret er også, at det ikke må føre til, at medierne holder sig tilbage med ytringer af frygt for terroristerne," mener organisationen Danske Medier.
"Svaret på angrebet er her og nu fordømmelse – men svaret er også, at det ikke må føre til, at medierne holder sig tilbage med ytringer af frygt for terroristerne," mener organisationen Danske Medier.Foto: Jacky Naegelen / Scanpix
Redaktionen

"7. januar 2015 vil indskrive sig i historien som en af de sorteste dage for ytringsfriheden i fredstid. 12 ansatte og besøgende på det franske satiriske magasin Charlie Hebdo måtte lade livet, fordi magasinet har brugt sin ytringsfrihed."

Det siger journalistisk direktør i Danske Medier Christian Kierkegaard i en kommentar til dagens terror i den franske hovedstad.

"Det er en terrorhandling, som heldigvis ikke er set tidligere, og som ikke alene er et angreb på det franske magasin, men et angreb mod den ytringsfrihed, som er kendetegnende for demokratiet i hele den frie verden," hedder det i pressemeddelelsen fra Danske Medier, der tegner de private medier i Danmark. 

"Svaret på angrebet er her og nu fordømmelse – men svaret er også, at det ikke må føre til, at medierne holder sig tilbage med ytringer af frygt for terroristerne. Hvis det sker, er ofrene ikke ”kun” de 12 personer i Paris – men demokratiet. 

Vi har i Danmark haft terroren tæt på livet efter Muhammed-tegningerne, og det er vigtigt, at vi hele tiden er på vagt overfor disse mørkemennesker, der kæmper deres kamp ikke på ord men med våben. Danske Medier har tillid til, at Politiets Efterretningstjeneste er i stand til at løse denne opgave. 

Vi har en stor medfølelse med de, som blev direkte ofre for angrebet på ytringsfriheden i Frankrig og deres nærmeste, og den bedste måde at udtrykke respekt for disse er ved, at vi som medier fortsat bruger vores ytringsfrihed og ikke pålægger os selvcensur af frygt," hedder det.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00