Dansker skal alligevel ikke lede EU-kontor i Nuuk

Danske Rikke Søvsø Nielsen kommer alligevel ikke til at stå i spidsen for EU's nye kontor i Nuuk, som kommissionsformand Ursula von der Leyen og statsminister Mette Frederiksen fredag er i Grønland for at indvie. 

Foto: Christian Klindt Sølbeck/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Når kommissionsformand Ursula von der Leyen og statsminister Mette Frederiksen (S) fredag indvier EU's nye kontor i Nuuk, bliver det uden danske Rikke Søvsø Nielsen som chef.

Ifølge LinkedIn har Rikke Søvsø Nielsen forladt posten i januar 2024.

Hun tiltrådte posten i november 2022, mens kontoret endnu ikke var officielt åbnet.

Dengang var det planen, at hun til at starte med skulle "forberede åbningen af kontoret fra Bruxelles" og senere selv flytte til den grønlandske hovedstad.

EU-Kommissionens repræsentation i København oplyser i dag til Altinget, at Rikke Søvsø Nielsen er skiftet til en anden stilling i Kommissionen.

"Indtil der er fundet en afløser, er der udpeget en fungerende chef, som vil være bosat i Nuuk fra kontorets åbning den 15. marts, og som også forbliver på kontoret som næstkommanderende, efter at den nye chef er fundet," oplyser repræsentation.

{{toplink}}
Læs også

Den officielle åbning af EU-kontoret kommer, fire år efter at USA i 2020 åbnede en repræsentation i Nuuk.

Når EU vælger at åbne et kontor i Nuuk, handler det især om geopolitik. Det forklarede den finske EU-kommissær for internationale partnerskaber, Jutta Urpilainen, efter Kommissionen fremlagde sin Arktis-strategi i efteråret 2021.

0:000:00