Danskerne bakker op om kommunal sommerhus-skat

SKAT: Kommuneskatten bør fremover deles mellem en sommerhusejers hjemkommune og sommerhuskommunen. Det mener et lille flertal af danskerne, viser ny måling.

Det er kun rimeligt, hvis sommerhusejere betaler en del af deres kommuneskat i den kommune, hvor de har sommerhus.

Det mener et lille flertal af danskerne, viser ny meningsmåling, som Norstat har foretaget for Altinget.

51 procent af de adspurgte svarer i meningsmålingen, at det er en god ide at fordele kommuneskatten mellem en borgers folkeregisterkommune og ens sekundære hjemkommune. 26 procent afviser forslaget, mens 23 procent er i tvivl.

En af de kommuner, der i flere år har kæmpet for en sådan ændring af kommuneskatten, er Langeland. Og øens borgmester tager da også positivt imod meningsmålingen.

“Vi har udgifter forbundet med sommerhusejere og deltidsbeboere. Vi skal sørge for, at der er veje hen til sommerhusene, og er der ældre, der bosætter sig en del af året, skal de have hjemmehjælp. Så jeg synes, at det ville være en god ide, som ville hjælpe meget på vores økonomi,” siger Langelands borgmester, Bjarne Nielsen, (V) til Altinget.

På Christiansborg er Venstre ikke umiddelbart tilhængere af forslaget.

“Det er en sympatisk tanke. Men jeg har svært ved at se, hvordan det kan strikkes sammen på en ubureaukratisk måde. Hvis der er nogen, der kommer med en færdig og klapbar løsning, så vil jeg kigge på den med stor interesse, men jeg frygter, at det bliver et bureaukratisk helvede,” siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen.

S afviser
Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har tidligere sagt, at han gerne så, at man kunne betale skat til sommerhuskommunen i den tid, man er i sommerhuset.

Han måtte dog efterfølgende præcisere over for Folketinget, at han blot havde “luftet den ide for at man i forbindelse med en fremtidig revision af udligningsordningen kunne analysere og overveje, hvordan en anderledes vægtning af kommuneskatten kunne gavne hensynet til økonomien i yderområderne”.

I en mail til Altinget skriver Socialdemokraternes skatteordfører Astrid Krag da også, at hun “har sympati for forslaget”. Men:

“Det er ikke noget, der er planer om at indføre.”

Læs hele artiklen på Altinget: kommunal her (kræver abonnement)

,

Forrige artikel Der kommer fortsat færre asylansøgere Der kommer fortsat færre asylansøgere Næste artikel Ny aftale skal styrke arbejdsmiljøet Ny aftale skal styrke arbejdsmiljøet
Riskær: Jeg tror på moral og ansvarlighed

Riskær: Jeg tror på moral og ansvarlighed

STARTSKUD: Klaus Riskær Pedersen præsenterede tirsdag sine mærkesager og tre nye partimedlemmer, som stiller op til folketingsvalget for hans parti. "Et rødt-konservativt projekt", kalder han det.