Danskerne slår fast i ny måling: Klimaforandringerne er det største grønne problem

De seneste fem år har klima- og miljøproblemer fået større opmærksomhed og stigende politisk betydning. Men danskernes grønne prioriteringer har stort set ikke rykket sig. 

Klimakrisen er ikke glemt, lyder det fra demonstranter ved den såkaldte klimamarch fra Nørrebro til Christiansborg for tre år siden. En ny måling bekræfter den påstand.
Klimakrisen er ikke glemt, lyder det fra demonstranter ved den såkaldte klimamarch fra Nørrebro til Christiansborg for tre år siden. En ny måling bekræfter den påstand.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Friis DateFrida Flinch

Det er blevet et grundvilkår for moderne politik, at den ene krise erstatter den anden.

Men på Christiansborg skiller én krise sig ud fra mængden. Om man spørger i Venstre eller på den yderste venstrefløj.

”Klimakrisen er vor generations største udfordring,” lyder det i det politiske grundlag, som SVM-regeringen er baseret på.

En ny måling foretaget af Epinion for Altinget tyder på, at danskerne er enige.

I hvert fald er klimaforandringerne det klima- eller miljøproblem, som danskerne rangerer som det klart mest bekymrende lige nu.

I målingen peger 38 procent af danskerne på problemet, hvilket er mere end dobbelt så mange som det emne, næstflest har fremhævet, nemlig problemet med forurening af de danske have, fjorde og søer.

De grønne emner er blandt de absolut vigtigste for danskerne.

Det har flere målinger vist, senest en Epinion for DR og Altinget, der viser, at 45 procent af danskerne fremhæver klima og miljø som det vigtigste emne forud for Europa-Parlamentsvalget.

0:000:00