David Trads: Rigmanden Lars Seier er Trumps bedste ven

KOMMENTAR: Hvad i alverden er det dog, der går af Lars Seier Christensen, den danske milliardær? Hvad er årsagen til, at den mand, hvis penge er årsagen til, at vi har LA, har udpeget sig selv til chef-cheerleader for Donald Trumps heppekor, funderer David Trads.

Når man følger milliardær Lars Seier, som er meget aktiv på sociale medier, opdager man hans næsegruse beundring for USA's præsident Trump, mens alle andre, især amerikanske medier – og endnu mere de danske kommentatorer, som han bare kalder ’Trump-hadere’ – intet har forstået af storheden:

”Det er medierne, der vedvarende ødelægger debatten i USA,” og så de mange, der ”vælger at tro på de bizarre historier fra DNC-betalte kilder,” skrev han eksempelvis i denne uge, da Washington Post igen tillod sig at skrive kritisk om Putins indblanding i USA's valg.

Seier lyder i det hele taget som et ekko af Trump, når han ligesom præsidenten udpeger pressen til folkets egentlige fjende. Se bare, hvad Seier skrev for et par uger siden, da han ifølge sig selv havde pint sig gennem flere timers CNN-udsendelser på et hotel i USA:

”Jeg har hørt joken om, at havde CNN eksisteret under Anden Verdenskrig, så havde vi tabt til tyskerne. Jeg tror faktisk, det er rigtigt. Det er en afskyelig, hyklerisk, selvfed, partisk, løgnagtig kanal,” udbasunerede Seier.

Trump, derimod, han er bare fjong, når man følger Seiers updates – for alt, ja, lige præcist alt, som præsidenten foretager sig, er helt fantastisk. Tag bare, da Trump for en uge siden truede Iran med bål og brand i en grad, ”som kun få i historien er blevet ofre for nogensinde”.

”Det er dejligt at have en vestlig leder, der siger tingene, så det er til at forstå,” jublede Seier i en update, der næsten overgik hans begejstring, da Trump leflede for Putin i Helsinki, hvortil Seier havde denne bemærkning: ”Godt vi har Trump!”

Jeg har ledt med lys og lygte efter tidspunkter, hvor Seier – trods alt – har fundet anledning til at lægge afstand til præsidenten … men jeg kan ikke finde nogen, for uanset hvad så synes Seier bare at klappe i sine hænder af begejstring eller forklare det uforklarlige eller holde sin mund:

Seier vaklede, hverken da Trump kaldte Ku Klux Klan-typer for "fine fyre"; da han opfordrede betjente til at bruge vold mod anholdte; da han spærrede børn inde i bure; da han meldte USA ud af klimakampen; da han afviste at bakke op om artikel 5 i Nato-pagten; da han kaldte Canada og EU for trusler mod USA's sikkerhed; da han stemplede pressen som folkets egentlige fjende; da han erklærede handelskrige i øst og vest; da han kaldte mexicanske indvandrere for voldtægtsforbrydere; da han fejede USA's efterretningstjenester af banen, fordi han stoler mere på Putin; da han krævede Hillary Clinton spærret inde; da han hånede John McCain for slet ikke at være krigshelt; da han om kvinder sagde, at han ret til at "grab them by the pussy"; da han forleden slog rekord i at vildlede og lyve i en tale; eller da, ja, fortsæt selv den uendelige liste.

Der er simpelthen aldrig – aldrig nogensinde – noget galt med Trump, når Seier ytrer sig. Aldrig. Mens de fleste fik kuldegysninger, da præsidenten ved sin indsættelse for halvandet år siden indledte sit attentat på Vesten med sin America First!-tale, blev Seier varm om hjertet.

Den danske milliardær er åbenbart ligeglad med, at alt det, der har givet os fred, frihed og velstand siden Anden Verdenskrig – et stærkt transatlantisk bånd mellem Amerika og Europa gennem forpligtende samarbejde i FN, Nato, WTO og alt muligt – er ved at falde sammen.

Det er alt sammen muligt, at Seier har ædle politiske årsager til at glæde sig over Trump. Det kan være, at han præcis som præsidenten faktisk tror på, at et utøjlet USA, der er styret af en leder, som synes mere besnæret af demokratiets fjender end af dets allierede, er bedst for verden.

Det kan også være, at årsagen er meget mere enkel – for, som man siger i journalistikken efter amerikansk forbillede: Let’s follow the money:

Verdens vigtigste aktieindeks, det amerikanske Dow Jones, er nemlig vokset heftigt – faktisk med knap 30 procent, siden Trump blev indsat i januar 2017. Kort sagt: Hvis du spekulerer i aktier, så har du edderbankemig scoret kassen under den nuværende præsident.

De, som ejer aktier, er næsten altid de rigeste i verden. I USA for eksempel ejer de rigeste 10 procent godt 85 procent af alle aktier. De skattelettelser, som præsidenten har gennemført, tilfalder i øvrigt næsten udelukkende den samme gruppe af velhavere.

Med Trump er det helt ufatteligt attraktivt at være rig – især hvis man er sådan rigtig superrig. Hvis man kan se bort fra andet, ja, så forstår jeg bedre, hvorfor Seier er så begejstret. Hvis man ikke kan lukke øjnene for alle ulykkerne, ja, så er det til gengæld meget svært at juble.

-----------

David Trads er skribent, Altinget m.fl., studievært, Radio24Syv, fhv. udviklingsdirektør, Metro International. Klummen er alene udtryk for skribentens egne holdninger.

Forrige artikel David Trads: Selvfølgelig ender Uffe Elbæk med at pege på Mette Frederiksen David Trads: Selvfølgelig ender Uffe Elbæk med at pege på Mette Frederiksen Næste artikel Jarl Cordua: Mette Frederiksen har ingen ulykker at sælge vælgerne Jarl Cordua: Mette Frederiksen har ingen ulykker at sælge vælgerne
 • Anmeld

  Tommy Jensen, Vollerup

  Ka´det nu også være rigtigt Trads?

  Skulle David Trads´ ord stå til troende og bare to procent have validitet, ville Trads for længst, have været udråbt til den "Nye Messias", når det gælder de politiske strømninger i USA, God´s own Country!

  Det er endnu ikke sket! - Og kommer næppe til det!" og det skal vi værdsætte!

 • Anmeld

  Tomas Dyrbye

  Seier burde være klogere

  Tak til Trads for at du får det her sat i perspektiv. Jeg har tidligere undret mig over Seier's forskellige udmeldinger, også negativt omkring vores EU tilhørsforhold. Med din klumme har du synliggjort at Seier skal man ikke lytte til, hvis man altså tror på, at samarbejde er en bedre løsningsmodel for vores verden.

 • Anmeld

  Christian X

  Man kan sige meget

  om Seier og Trump, men man må anerkende, at de har forstand på penge samt at de evner at se og udnytte forretnings muligheder - I modsætning til Trads og anti-cheerleader koret.

 • Anmeld

  Uffe Nielsen · dyrlæge. ALTRA

  David trads

  I 2003, da Trads var chefredaktør på Information, beskyldte avisen på forsiden daværende kirkeminister Tove Fergos kommunikationsrådgiver, Henrik Gade Jensen, for højreekstremisme og nazi-forbindelser. Beskyldningerne resulterede i, at Gade måtte tage sin afsked fra posten. Information måtte efterfølgende udsende en beklagelse over at have fejlinformeret offentligheden og betale Henrik Gade Jensen 60.000 kr. i erstatning. David Trads ville ikke på det tidspunkt undskylde sit ansvar i sagen. Først ni år senere udtrykte David Trads sin beklagelse og konstaterede, at han "havde begået en stor journalistisk fejl", som han for længst burde have undskyldt for, men at han var "for fej" til at undskylde tidligere.[5]

 • Anmeld

  Finn Jackie pedersen · Pensionist

  Hold jer til sagen

  Alt for mange kommentatorer kommer ind på forhold, som intet har med sagen at gøre. Emnet var Trump og Seier, ikke alt muligt andet. Desværre er det generelt et problem med Altingets kommentarfelt. I øvrigt er David Trads skarp og prægnant i sin analyse.

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Så kan diskussinen kortes ned til sladder, da hverken den ene eller den anden kender hinanden.


  Hvilke interesser varetager de?

  Her er Trump mere relevant end end den anden, som det lokomotiv han er for amerikansk ekspansion, agression og verdensdominans.

  I sanktionerne mod Iran bruger Trump samme agumenter, som Bush og Hitler:
  Hvis I ikke er med os er I imod os!

  Kristus ord var : Fordi du ikke er med mig er du ikke nødvendigvis imod mig.

  Trump arbejder videre på at polarisere dualistisk i sin håndlangergerning.

  Seier er i den sammenhæng vel bare en hang around wanna be!
  Wienerbrød, der er halvbagt og på vej til at blive tørt i sin selvfedhed og selvpromovering i franskbrøds- medier, der tørster efter hans slags og får næret deres egen lille forargelse og misundelse, som Trads så fint udstiller sig selv som repræssentant for.

  -kedeligt franskbrød er forarget på tørt wienerbrød,
  det er hvad den danske presse kan svinge sig op til.

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Entreprenør kandidat for Nye Borgerlige

  Trump's bedste ven i Danmark-

  -det er jeg også. Og vi ser frem til det svenske valg her i September med spænding, og spændingen kommer af Hvor meget SD og måske AfS får. Det bliver et jordskred.
  Og ligesom op til valget i USA, hvor Trump vandt, vil venstreislamisterne sprede bunker af fake om at Löfven får en storsejr! og ikke oppositionen.
  Næste år er der valg til EU og de snart oldgamle venstreislamister prøver at piske en stemning op, det lykkes bare kun hos de andre oldgamle venstreislamister- og det er en hastigt svindende skare, karma er ikke med dem, der stadig snorker i formuldede in orm ationsider og og kataloger fra politikens 69rejser.
  Herhjemme vil folketingsvalget også støve godt ud i pensionskandidaterne, det eneste der henstår er at L.Løkke sikrer sig en pensionspost i EU, så bliver valget udskreget m det samme.
  29 Marts 2019 er StorBrittanien udmeldt af EU.
  ..Og om 2 år bliver D. Trump genvalgt af alle de amerikanere, der har fået job, som ikke skal i krig og som ikke ser USA som hele Latinamerikas socialkontor.
  mvh

 • Anmeld

  Børge Hansen

  Moderator

  Hvor er Altingets moderator? Kommentarerne flyder over med emner og ryger ud af tangenter, der fjerner sig fra det oprindelige.

 • Anmeld

  Niels M. Christensen · Selvstændig. NCmaskinhandel..

  Har I og David Trads ikke andet ...?

  Jeg syntes det er ret sølle, at I Altinget, ikke har noget mere vigtigt at bringe. Jeg følger D. Trads lidt,, og under mig over at han er så meget Citeret..? Han er jo bare en vraget redaktør fra fler medier.. Og hvad er dybden af det han skriver..
  I vil da have meget mere ud af at følge mig. Jeg kommer fra VIRKELIGHEDEN..!
  I vil nok smide dette ud, for hvad bilde en idiot fra Jylland sig ind, og så er han Kandidat for NyeBorgelige..!

  Ang det aktuelle indlæg fra Trads som I bringer.
  Det syder som om I ikke har noget at bringe, og som om at Trads,, bare er misundelig,, ( han kan ikke finde ud af aktie handel ). Lars Seier Christensen klare sig godt, er selvstændig, og har politisk / forretnings indsigt.. Han følger andre der har indsigt, i forretninger (Trump).. Ja de laver penge. og i medens, David Trads,, tja.. han har vel nogen efter vederlag fra de steder hvor han er blevet fyret. Og så skriver han jo her og der..

  Så hvad med at I følger Niels M. Christensen, folketings kandidat for NyeBorgelige.. Jeg stiller gerne op med mere seriøst indhold..!

 • Anmeld

  Jørgen Jørgensen

  Trads løgnagtige præmis-påstand:


  "Det, der har givet os fred, frihed og velstand siden Anden Verdenskrig – et stærkt transatlantisk bånd mellem Amerika og Europa."

  Prøv at spørge i Jugoslavien, som i 2 krige kæmpede på USA´s side.

  Velstand- aldrig har vi været så forgældede, Er Cuba og Nordkorea fattigere end os når gæld bliver fratrukket ?

  Frihed- undskyld, frihed til hvad? I en gennemkapitaliseret verden er der kun frihed for de som har penge - mange penge.
  Kun deres mening tæller, som Trads ved sit freudiske slip gør opmærksom på mellem linjerne ved at være så forhippet på den anden, Seier.


  Skulle vi være blevet rigere i Europa af, at USA har ført og initieret 2 krige i Europa, ødelagt Rusland, som medfinancer af revolutionen i 1918, destrueret store dele af Europas skørter, overtaget kontrollen med vestruropas værdier efter 45, og resten af østeuropa efter 90, men mislykket indtil videre i Rusland? Og ladet CIA starte EU op, som et amerikansk forbillede for Europa?

  Diskussionerne i Danmark foregår efter præmisser og forudsætninger, som er helt abstrakte i forhold til hvordan virkeligheden er forløbet.

  Kun medløbere, som Trads og Seier får lov at meningsdanne, helt ude af proportionerne med virkelighedens verden, der er styret af FRYGT for at lægge sig ud med Imperiets centrum, Washington, her i udkants USA, Danmark.

  Vi frygter at vi ikke kan skabe værdi nok for det evigt hungrende midtpunkt på den anden side af Atlanten, og derved udsætte os for at være dets kommende mål.

  Vi underligger os frivilligt hegemoniet med typer som Trads og Seiers adgang til medierne i tide og især i utide.

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen · Pensionist

  Indblanding.

  Sig mig lige en gang!. Siden hvornår er det blevet David Trads` opgave at bestemme hvem danske millionærer må have som venner?.
  Jeg ved godt at den såkaldte etablerede presse hader Trump af et "godt" hjerte, men, hvem fanden giver Trads, CNN, Reuters mm. ret til at bestemme over erhvervsfolks venskaber.
  Jeg ved udmærket godt at den "etablerede" presse var ved at gå ud af deres "gode" skind p.gr. Trumps valgsejr i USA. Jo, skuffelsen var også stor hos DR og TV2 da det var deres lille "darling" Hillary Clinton som tabte, men det giver ikke nogen som helst ret til at udskamme nogen, blot fordi de vil være på venskabelig fod med Donald Trump.

  Jeg synes snart at danske journalister går i for små sko. Gud ske lov at vi har de alternative nyheds medier at ty til.