De borgerlige har fået den værst tænkelige start på året

Forhandlingerne om dimittendsats og arbejdsudbud endte i en hård konfrontation mellem regeringen og blå blok. Hvem får mest ud af det? Få svaret i denne uges #dkpol – Altingets ugentlige podcast om dansk politik.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge BuchterEsben Schjørring

2022 er dårligt kommet i gang, før fronterne mellem S-regeringen og – hovedparten – af de borgerlige partier, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige er blevet trukket dramatisk op.

Aftalen, af regeringen kaldet ”Danmark kan mere 1”, der skærer i dagpengesatsen for nyuddannede, tilfører ekstra midler til dagpengesystemet for dem, der har været på arbejdsmarkedet i længere tid, og sænker beløbsgrænsen for arbejdskraft uden for EU, blev indgået i fredags, men har i denne uge været arena for en voldsom konfrontation mellem rød og blå blok.

Hvad handler det om? Hvorfor vrider regeringen den danske forligstradition – og hvad siger det om positionerne frem mod det folketingsvalg, der med ét er blevet meget mere nærværende end for to uger siden?

Det er emnet i denne uge i #dkpol, Altingets ugentlige podcast om dansk politik.

Politisk redaktør Esben Schjørring og Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, er i studiet, og undervejs når de også lige at komme forbi formandsvalget i DF, 3F-skandalen om Per Christensens dobbeltliv, og så har Jakob Nielsen læst Uffe Elbæks 1,5 kilo tunge selvbiografi, som han er mere end almindeligt begejstret for.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Schjørring

Politisk redaktør, Altinget
cand.mag. i filosofi (Københavns Uni. 2008)

Jakob Nielsen

Ansv. chefredaktør, Altinget
journalist (DMJX 1998)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024