Om  
Mikael Sjöberg
Laila Nitschke

Demonstrerende dommer og tidligere ombudsmand modtager Dannebrogordener

De to landsdommere, Mikael Neergaard Sjöberg og Henrik Bloch Andersen, modtager Dronningens kommandørkors. Fem kvindelige dommere og retspræsidenter får ridderkors.

Jarl Viktor Schultz

Dronningen har uddelt endnu en håndfuld Dannebrogordener.  

I denne omgang uddeles kommandørkorset til de to landsdommere i Østre Landsret, Mikael Neergaard Sjöberg og Henrik Bloch Andersen.

Sjöberg er formand for Den Danske Dommerforening og gjorde sig sidste år bemærket ved at rejse til Warszawa for at demonstrere mod den polske regerings brud på retstatsprincipper. Sjöberg, der også er én af vicepræsidenterne i den europæiske dommerforening EAJ, mente, at den polske regering forsøgte at tage kontrol over retssystemet ved at lukke munden på landets dommere.

Henrik Bloch Andersen blev i 2019 udpeget til midlertidig ombudsmand, da Folketingets Retsudvalg ikke kunne blive enige om, hvem der skulle erstatte den afgående ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen. Han er desuden formand for Flygtningenævnet.

Fem kvindelige dommere modtager ridderkors
Landsdommere i henholdsvis Østre og Vestre Landsret, Bodil Margrethe Dalgaard Hammer og Helle Korsgaard Lund-Andersen modtager ridderkorset af 1. grad.

Også retspræsident ved Retten i Viborg Laila Nitschke, dommer ved Retten i Hjørring Dorthe Buchardt Petersen, og retspræsident ved Retten i Aalborg Malene Urup modtager ridderkors.

E-mail Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mikael Sjöberg

Landsdommer, Østre Landsret, formand, Den Danske Dommerforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1981)

Laila Nitschke

Byretspræsident, Retten i Viborg
diplomuddannelse i ledelse (Erhvervsakademiet i Aarhus 2015), cand.jur. (Aarhus Uni. 1994)