Departementschef lander international toppost

JOBNYT: Udenrigsministeriets departementschef, Ulrik Vestergaard Knudsen, bliver ny vicegeneralsekretær i OECD.

Fredag i en debat på Folkemødet ville Ulrik Vestergaard Knudsen (længst til højre) ikke kommentere sine chancer for at lande posten som vicegeneralsekretrær i OECD. Men mandag fik han jobbet efter et rådsmøde i OECD.
Fredag i en debat på Folkemødet ville Ulrik Vestergaard Knudsen (længst til højre) ikke kommentere sine chancer for at lande posten som vicegeneralsekretrær i OECD. Men mandag fik han jobbet efter et rådsmøde i OECD.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Christina Houlind

Udenrigsministeriet skal nu til at lede efter en ny departementschef.

Den nuværende, Ulrik Vestergaard Knudsen, har nemlig fået nyt job. Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Han skal afløse den tidligere finske statsminister Mari Kiviniemi som vicegeneralsekretær i den økonomiske samarbejdsorganisation OECD. Han forbliver dog departementschef i Udenrigsministeriet de kommende måneder og senest til årsskiftet.

Ulrik Vestergaard Knudsen er meget glad for og stolt over udnævnelsen.

Han er en af Danmarks allerdygtigste embedsmænd

Anders Samuelsen (LA)
Udenrigsminister

”Det (OECD, red.) er en organisation, hvis faglighed og integritet jeg sætter meget højt, og som har fyldt meget i mit arbejdsliv de seneste ti år. Jeg ser frem til at blive en del af organisationens vigtige arbejde med at skabe de rammebetingelser, som er og har været så afgørende for Danmarks velstand og udvikling,” siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Multilateralismen og de internationale samarbejdsstrukturer er under stort pres i disse år, hvor der måske mere end nogensinde netop er brug for mere internationalt samarbejde. Jeg glæder mig til at yde et bidrag for OECD og multilateralismen i den retning.”

Samuelsen: Han bliver savnet
Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) ønsker tillykke med posten, men understreger samtidig, at Ulrik Vestergaard Knudsen vil blive savnet. Samuelsen fortæller nemlig, at departementschefen har været hans tætteste udenrigspolitiske medarbejder igennem det sidste halvandet år.

"Jeg tøver ikke med at sige, at han er en af Danmarks allerdygtigste embedsmænd. Min tid som udenrigsminister havde ikke været den samme uden Ulriks kompetente rådgivning," lyder det fra Anders Samuelsen i en pressemeddelelse.

"Han er altid ekstremt godt inde i sagerne, og han er i stand til at identificere politiske løsninger i selv de mest komplicerede sager. Han bliver svær at erstatte," tilføjer han.

Anbefalet af generalsekretæren
Allerede 14. juni blev det klart, at Ulrik Vestergaard Knudsen var indstillet til posten, da Berlingske kunne fortælle, at OECD's generalsekretær, José Ángel Gurría, havde sendt sin anbefaling af Ulrik Vestergaard Knudsen rundt til medlemmerne.

Den 49-årige departementschef har været i Udenrigsministeriet siden 2013, og for ham er OECD ikke helt fremmed land. Han har nemlig tidligere været ambassadør ved OECD tilbage i 2008. Det blev dog kun til et enkelt år, før Ulrik Vestergaard Knudsen rykkede videre til Statsministeriet.

I det hele taget har den snart forhenværende departementschef et fyldigt cv med mange store både danske og udenlandske ansættelser, herunder som group director for International Policy hos Vodafone i London og som økonomisk rådgiver ved ambassaden i London.

Læs også

Dokumentation

Blå bog – Ulrik Vestergaard Knudsen

Uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet
Født 14. februar 1969

Arbejde:

 • 2013-18: Departementchef i Udenrigsministeriet
 • 2013: Group director for International Policy, Vodafone, London
 • 2010-13: Ambassadør, departementsråd, Statsministeriet
 • 2008-09: Ambassadør ved OECD og Unesco
 • 2004-06: Ambassadør, presserådgiver i sekretariatet under udenrigsminister Per Stig Møller (K)
 • 2003-04: Økonomisk rådgiver, ambassaden i London
 • 2001-03: Presserådgiver i sekretariatet under udenrigsminister Per Stig Møller
 • 2001: Chef for sekretariatet under udenrigsminister Mogens Lykketoft (S)
 • 2000: Ministersekretær for udenrigsminister Niels Helveg Petersen (R)
 • 1998-2000: Ambassadesekretær, ambassaden i Washington
 • 1997-98: Ekstern lektor, Københavns Universitet
 • 1997: Ambassadesekretær, ambassaden i Moskva
 • 1994-96: Fuldmægtig i Udenrigsministeriet

Kilde: Udenrigsministeriet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Samuelsen

Adm. direktør, UV Medico, fhv. udenrigsminister, politisk leder og MF (LA)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1993)

Ulrik Vestergaard Knudsen

Vicegeneralsekretær, OECD
cand.polit. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024