Derfor forlader de SF

20. marts 2013 kl. 11:20
FARVEL: Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerby giver stort set samme forklaringer på deres skifte fra SF til S. Vi hører mere hjemme i S, mener de.
| Flere

Tre SF'ere forlader partiet og bliver i stedet Socialdemokrater. Men Jesper Petersen, Emilie Turunen og Nanna Westerby giver på Facebook stort set enslydende forklaringer på deres afsked med partiet.

Alle tre forklarer, at de nu mener, at de hører mere hjemme hos Socialdemokraterne.

”Jeg må lægge min indsats der, hvor jeg mener, jeg bedst kan kæmpe for de idealer om retfærdighed og fællesskab, jeg tror på. Det handler om den langsigtede vision for Danmark, om evnen til at lede og om konkrete politikker som beskæftigelse, integration, uddannelse og socialpolitik, hvor jeg må konstatere, at jeg er mere enig med Socialdemokraterne end med SF,” skriver Emilie Turunen.

De skriver også alle tre, at de mener, at Socialdemokraterne er det parti, som bedst kan tage kampen op mod Venstre.

”Jeg er kommet til den konklusion, at Socialdemokraterne er partiet, der evner at tage ansvar og lederskab for at fremtidssikre et solidarisk velfærdssamfund, og holde Venstres Danmark med øget ulighed, velfærdsnedskæringer og et mere brutalt og uorganiseret arbejdsmarked fra døren. Det arbejde vil jeg bidrage til så godt, jeg kan,” skriver Jesper Petersen.

Alle tre støttede Astrid Krag i efterårets formandsopgør i SF, og selv om de alle tre anerkender SF-medlemmernes valg, så understreger de, at de er uenige i den kurs, som partiet nu har valgt.

”Det er åbenlyst, at jeg ikke har været enig i de beslutninger, som et flertal i partiet har truffet den seneste tid. At jeg ønskede en anden vej for SF. Men det har været fuldstændig legitime beslutninger, som jeg har dyb respekt for,” skriver Nanna Westerby, mens Emilie Turunen skriver:

”Jeg har siden formandsvalget i SF tænkt meget over mit politiske ståsted. Det var en stor skuffelse for mig, at partiet valgte, som det gjorde, men jeg anerkender valget som fuldstændig legitimt. Jeg er blot grundlæggende uenig i det mandat, som SF’s nye formand blev valgt på at udfolde.”

Baastrup: Træls 
SF's gruppeformand Anne Baastrup ærgrer sig over, at de tre forlader partiet.


"Det er deres beslutning. Hvis de oplever, at de er mere socialdemokrater end SF’ere, så er det det. Det er træls, at folk forlader partiet, men det er deres beslutning, og det må jeg så bare tage til efterretning," siger hun til politiken.dk. 

SF's miljøminister Ida Auken opfordrer sine partifæller til at rykke sammen:

"Hvis man er socialdemokrat, er det en god ide at melde sig ind hos Socialdemokraterne. Rigtige SF'ere rykker sammen, når det blæser," skriver hun på Facebook.


MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK