Debat

Det Faglige Hus til Pia Olsen Dyhr: Mener du også, at 45 procent af lønmodtagerne er nasserøve?

SF's Karsten Hønge ytrer sig groft om de gule fagforeninger. Mener SF-formand Pia Olsen Dyhr, at 45 procent af lønmodtagerne i den danske arbejdsstyrke er nasserøve, spørger Johnny Nim.

SF'eren Karsten Hønges hårde retorik over for de gule fagforeninger kan ende med at skade partiet i sidste ende, mener Johnny Nim.
SF'eren Karsten Hønges hårde retorik over for de gule fagforeninger kan ende med at skade partiet i sidste ende, mener Johnny Nim.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Johnny Nim
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Kære Pia Olsen Dyhr.

Jeg skriver dette åbne brev til dig som formand for SF og på vegne af mig selv og 1,25 millioner andre danske lønmodtagere, som ifølge SF's politiske ordfører og arbejdsmarkeds- og beskæftigelsesordfører, Karsten Hønge, er om end ikke umennesker, så i hvert fald nasserøve, mosegrise og borebiller.

I Danmark er der ifølge Danmarks Statistik en arbejdsstyrke på knap 2,8 millioner danske lønmodtagere. Godt 1,5 millioner af disse er medlemmer af en af de fagforeninger, som Karsten Hønge kalder en rigtig fagforening.

Restgruppen på er 1,25 millioner, svarende til 45 procent af arbejdsstyrken, hvoraf 370.000 er medlemmer af en gul fagforening som eksempelvis Det Faglige Hus, mens andre cirka 170.000 har valgt kun at være med i "gul" a-kasse. Os kan Karsten Hønge slet ikke lide.

Hans fremfærd giver sikkert street credit hos vennerne og sponsorerne i fagbevægelsen, og når 3F'ere hygger sig over et par fyraftensbajere i skurvognen eller det brune værtshus, men jeg tvivler på, at det gavner SF som helhed

Johnny Nim
Landsformand, Det Faglige Hus

Det gør han med sin svulstige retorik opmærksom på ved enhver kærkommen lejlighed, når muligheden byder sig i folketingssalen eller i medierne, senest i en artikel i Berlingske.

Hans fremfærd giver sikkert street credit hos vennerne og sponsorerne i fagbevægelsen, og når 3F'ere hygger sig over et par fyraftensbajere i skurvognen eller det brune værtshus, men jeg tvivler på, at det gavner SF som helhed.

Skævridning i SF's holdninger
Jeg ved det ikke med sikkerhed, men jeg er samtidig overbevist om, at SF også henter opbakning og stemmer fra adskillige tusinde vælgere i den gule eller foreningsløse del af arbejdsstyrken, og jeg synes, at både de og alle andre fortjener at få klar besked om SF's officielle linje:

Mener du i lighed med Karsten Hønge, at 45 procent af lønmodtagerne i den danske arbejdsstyrke er nasserøve, mosegrise og borebiller, fordi de har valgt ikke at være medlem af en fagforening eller har meldt sig ind i en gul organisation?

Mener du i lighed med Karsten Hønge, at det er i orden at ignorere både foreningsfriheden og vores menneskerettigheder og tvinge eller presse lønmodtagere til at melde sig ind nogle bestemte faglige organisationer?

Mener du ligesom Karsten Hønge, at det er tilladt at tilsidesætte Arbejdsmiljøloven og fremme det dårlige arbejdsmiljø ved at mobbe kolleger på en arbejdsplads eller nægte at spise i samme kantine som dem, fordi de ikke er medlemmer af en "rigtig" fagforening?

Mener du i lighed med Karsten Hønge, at 8.500 lønmodtagere er ømskindede, når de ifølge en undersøgelse fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd opfatter pres fra tillidsfolk eller andre FH-repræsentanter som mobning?

Mener du ligesom Karsten Hønge, at både SF-vælgere og andre lønmodtagere, som er medlemmer af en gul fagforening, skal miste retten til at trække fagforeningskontingentet fra på selvangivelsen?

Hvis du kan svare højt og tydeligt ja til alle fem spørgsmål, er det såre nemt at bortradere enhver tvivl om SF's standpunkter. Vælger du ikke at svare, må vi konkludere, at SF's beskæftigelsesordfører ikke repræsenterer hele sit parti, men udelukkende taler på egne vegne.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00