Historien om et muligt forbud mod lakridspiber høstede masser af opmærksomhed i 2013. Men spørger man Altinget.dks egne læsere, viser det sig, at de meget hellere vil læse om kontanthjælpsreformer. (Foto: Beskæftigelsesministeriet)

Det klikkede læserne på i 2013

23. december 2013 kl. 13:41
ÅRSOPGØRELSE: Lakridspiberne fyldte meget i landsmedierne. Men hvad var egentlig de største læserhits blandt Altinget.dks egne læsere. Få svaret her.
| Flere
Året 2013 var et begivenhedsrigt af slagsen i dansk politik.

Ministerafgange, rod i embedsværket, GGGI, skattekommissioner. Og så i øvrigt et kommunalvalg, hvor SF blev udraderet i 97 ud af 98 distrikter.

Ja, der har været meget at se til. Både som journalist, men også som læser. Og det er med fokus på sidstnævnte gruppe, jer, læserne, at Altinget.dk har gjort status.

Hvad syntes I var mest interessant? Hvad drev øjnene tilbage til skærmen, selv om mobilen bimlede, og kollegerne forsøgte at fange jeres opmærksomhed?

Tør klassiker på førstepladsen
En suveræn førsteplads indtager en knastør klassiker. Ja, det er ikke for ingenting, at artikler af den karakter på redaktionen går under betegnelsen en Altinget-classic.

Nemlig artiklen om, hvad kontantshjælpsreformen egentlig gik ud på. I det hele taget er artikler af den type utroligt populære hos læserne. Her er valgresultatet, og her en oversigt over de nye borgmestre – den slags.

En anden variant, som høster stor opmærksomhed, er meningsmålingerne. Og ikke mindst målinger, der i 2013 viste, at det ikke gik helt så godt for Lars Løkke Rasmussen (V), som mange indtil for nylig ellers gik og troede.

Højest placerede artikel af mere kuriøst tilsnit er historien om EU-Parlamentets tanker om at forbyde lakridspiben, som efter en mediestorm af de større listede sig ind på en femteplads over årets mest populære læseoplevelser. 

Villy tilbage som formand – ej vel?
Længere nede af listen finder man en overskrift, som ligner en fejl: Søvndal vil tilbage som SF-formand. Og en fejl ville der da også være tale om, hvis ikke det var fordi, at det drejede sig om en spøg forfattet i anledning af 1. april 2013.

Men ellers taler listen jo for sig selv. Og skulle man sidde derude bag skærmen med mod på at genlæse en eller flere af artiklerne, findes der links til samtlige tekster til højre for artiklen.

 1. Her er reformen af kontanthjælpen
 2. Risbjerg: V og S lige store lokalt
 3. Her er de nye borgmestre
 4. Sådan skjuler embedsmænd dokumenter for pressen
 5. EU vil forbyde lakridspiber
 6. Løkke dumpes som statsministerkandidat
 7. Her er landsresultatet
 8. Thulesen regnes for den bedste formand
 9. Løkkes stærke kvinder takker af
 10. Altinget.dk og DR laver kandidatdatabase over kommunalvalget
 11. Mange fravælger både Thorning og Løkke
 12. Hjort afviser at kalde 40 kr. i timen for social dumping
 13. Stort popularitetsdyk for Løkke
 14. Søvndal vil tilbage som SF-formand
 15. Mette Frederiksens departementschef stopper

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK