Det sagde Løkke om sin relation til fisker på "kvotekonge-samråd"

Lars Løkke Rasmussen i samråd om de såkaldte kvotekonger 9. november 2017 

VIDEO: Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har modtaget et sommerhusophold i gave fra en af de såkaldte kvotekonger. Se her, hvad han tidligere har sagt om sin relation til fiskeren.

I sommeren 2016 tilbragte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sammen med sin familie en uge i et sommerhus, der tilhører en af de såkaldte kvotekonger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Statsministeren havde fået opholdet i Skagen i gave af fiskeren John-Anker Hametner Larsen fra Thyborøn i forbindelse med sin 50-års fødselsdag to år forinden.

Statsministeren afviser, at gaven eller bekendtskabet har haft indflydelse på Venstres fiskeripolitik.

I november 2017 – lidt over et år efter sommerhusbesøget – afviste Lars Løkke også, at han har noget personligt forhold til fiskeren fra Thyborøn. Der er kun tale om en relation i forbindelse med velgørenhedsarbejde, sagde han.

”Jeg har ikke nogen relation, der på nogen måde er styrende i forhold til, hvad jeg går og tænker. Og det er den insinuering, der ligger nede bagved på en meget forfinet måde, og som jeg synes er, for nu at sige det på dansk, ulækker og uværdig,” sagde Lars Løkke Rasmussen på samrådet.

Sagen om kvotekonger blussede op, da det kom frem, at daværende minister for fiskeri Esben Lunde Larsen (V) i sommeren 2016 fik 16 forslag til ændringer af kvotereglerne fra Naturerhvervstyrelsen, der skulle stramme op overfor kvotekongerne. Men de forslag holdt Esben Lunde Larsen tilbage for resten af Folketinget.

Sagen endte med, at ansvaret for fiskeri blev flyttet over til udenrigsministeriet, hvor Karen Ellemann (V) blev ny minister for fiskeri.

,

Forrige artikel Vestager vil fortsætte som konkurrencekommissær Vestager vil fortsætte som konkurrencekommissær Næste artikel Villum Christensen vil kæmpe for borgmestertitel – siger farvel til Folketinget Villum Christensen vil kæmpe for borgmestertitel – siger farvel til Folketinget