Det sker i dansk politik: En uge i terrorens tegn

OVERBLIK: Weekendens skudepisoder i København sætter sit præg på den kommende uge i dansk politik. Mandag er der mindehøjtideligheder rundt om i landet. 

Weekendens terrorangreb kommer til at præge mandagen i dansk politik.

Alle partierne i Københavns Borgerrepræsentation inviterer mandag aften til en mindehøjtidelighed efter skudepisoderne i København lørdag, som kostede to mænd livet og sårede fem politifolk. Mindehøjtideligheden finder sted ved kulturhuset Krudttønden på Østerbro.

I Aarhus er der en mindehøjtidelighed på Rådhuspladsen, hvor byens borgmester Jacob Bundsgaard (S) og forsvarsminister og tidligere Aarhus-borgmester Nicolai Wammen (S) blandt andet vil holde tale. 

Også andre steder rundt om i landet vil der være mindehøjtideligheder. Desuden flages på halv stang fra samtlige statsbygninger og statsskibe mandag for at mindes ofrene.

Mandag formiddag ventes overenskomstforhandlingerne for de omkring 500.000 ansatte i landets kommuner at falde på plads. 

I Justitsministeriet har departementschef Barbara Bertelsen officielt første arbejdsdag. Læs mere om Bertelsen her.

Torsdag er skatteminister Benny Engelbrecht (S) i samråd om den danske børnecheck. Her har Enhedslisten bedt ham redegøre for, hvorfor han accepterer, at EU skal diktere reglerne for den danske børnecheck. Læs mere om sagen her

Samme dag er finansminister Bjarne Corydon (S) i samråd om det offentlige forbrug i perioden 2001-2011. Her skal Corydon redegøre for, på hvilke områder han mener, at VK-regeringen brugte for mange penge. 

Fredag er Corydon igen i samråd. Denne gang skal han redegøre for, hvilke initiativer regeringen vil tage for at få gang i den økonomiske vækst. 

I afdelingen for runde fødselsdage fylder Venstres Jan E. Jørgensen torsdag 50 år, mens Enhedslistens Per Clausen fredag runder 60. 

Forrige artikel Velkommen til mere Altinget Velkommen til mere Altinget Næste artikel Ny overenskomst på vej