Det sker i dansk politik: Dansk Erhvervs årsdag og terror-samråd

OVERBLIK. Dansk Erhverv holder årsdag med to prominente politiske talere, og justitsminister Mette Frederiksen (S) er kaldt i samråd om terrorangrebet i februar. Og så kan to af regeringens ministre fejre rund fødselsdag. Få et overblik over ugen i dansk politik her.

Blomster foran synagogen i Krystalgade, som i februar var mål for et terrorangreb. Justitsminister Mette Frederiksen (S) skal onsdag i samråd om bevogtningen foran synagogen.
Blomster foran synagogen i Krystalgade, som i februar var mål for et terrorangreb. Justitsminister Mette Frederiksen (S) skal onsdag i samråd om bevogtningen foran synagogen.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til en ny uge i dansk politik, som særligt står i terrorens tegn. Aktiviteterne i folketingssalen bærer vidnesbyrd, om at det politiske år er ved at være slut, og at alle lovbehandlinger skal overstås inden for de næste par uger.

Og så er valget måske på vej? Få et overblik over ugens planlagte begivenheder her.

Tirsdag er der endnu en gang spørgetime med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Her er traditionen, at partilederne stiller drillende spørgsmål, hvorpå statsministeren svarer lige så drillende tilbage. Du kan følge med i drillerierne live på Altingets forside fra 13.00 og cirka en time frem.

Senere samme tirsdag afholder Dansk Erhverv sin årsdag i Carlsberg-området i København. Blandt talerne er Helle Thorning-Schmidt og Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen.

Tilbage på Borgen skyder justitsminister Mette Frederiksen (S) sin samråds-uge i gang med to samråd om så forskellige emner som politi på Ærø og opholds- og indrejsetilladelser til imamer.

Onsdag morgen skal Mette Frederiksen igen i stolen til det samråd, som må siges at være ugens vigtigste. Det handler om regeringens håndtering af terrorangrebet på København 14.-15. februar. Særligt skal justitsministeren forholde sig til beskyttelsen af den jødiske synagoge i Krystalgade – og regeringens udtalelser herom. Du kan læse mere om sagen her.

I folketingssalen er der onsdag spørgetid med ministrene.

Torsdag er der en række første-, anden- og tredjebehandlinger af lov- og beslutningsforslag i folketingssalen. Blandt andet skal en lovændring til valgloven 2. behandles. Lovændringen vil blandt andet betyde, at valgstederne åbner allerede 8.00 om morgenen.

Fredag er der ikke så meget på programmet. To samråd kan det dog blive til. Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) er indkaldt i samråd om vindmøllestøj, mens børne- og socialminister Manu Sareen (R) skal i samråd om dømte udviklingshæmmedes adgang til børneporno.

Fødselsdage
To ministre fylder rundt i ugens løb: Først børne- og undervisningsminister Christine Antorini, der lørdag 23. maj bliver 50 år gammel. Og så bliver uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen 40 år søndag 24. maj.

Det tidligere radikale folketingsmedlem Lone Dybkjær bliver lørdag 23. maj 75 år gammel. Tillykke til alle tre!

Sker der andet?
Ja, der er jo chance for, at statsministeren udskriver folketingsvalg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00