Det sker i dansk politik: Farvel til Thorning, Ankers bisættelse og LA-landsmøde

OVERBLIK: Regeringen præsenterer sin Energikommission, Helle Thorning-Schmidt siger farvel til Christiansborg, og Liberal Alliance holder landsmøde. Her kan du få overblik over ugen i dansk politik.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Emma Qvirin Holst

Påskeferien er ovre, og folketingets politikere vender tilbage til hverdagen.

Partilederne skal i løbet af ugen formentlig til møde i Statsministeriet. Før påskeferien meddelte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at han efter påsken vil invitere Folketingets partiledere til et møde i Statsministeriet om radikaliserede imamer.

Formålet med mødet er at igangsætte et arbejde for at finde løsninger på de problemer, der blandt andet ses i TV 2's dokumentar om de danske moskéer.

Det er også forventet, at regeringen i denne uge vil tage hul på gymnasieforhandlingerne. Ligeledes fortsætter forhandlingerne om en ændring af planloven, hvilket er en del af regeringens vækstudspil fra november.

Tirsdag holder Socialdemokraterne en afskedsreception for partiets tidligere statsminister og formand Helle Thorning-Schmidt, som forlader Folketinget til fordel for posten som direktør hos hjælpeorganisationen Save the Children International.

Det er også tirsdag, at Socialdemokraternes kommende partisekretær, Jan Juul Christensen, holder afskedsreception hos public affairs-selskabet Rud Pedersen, inden han starter i sit nye job.

Derudover byder tirsdagen også på to samråd for udenrigsminister Kristian Jensen (V). Først skal han redegøre for situationen i Yemen. Dernæst skal han fortælle, om regeringen vil fremlægge en plan for en implementering af FN’s verdensmål i henholdsvis Danmark og udviklingspolitikken.

Også torsdagen står i samrådenes tegn med hele fire af slagsen, hvor justitsminister Søren Pind (V) skal stå skoleret i to af dem. Det første handler om opklaringsarbejdet i forbindelse med mordbranden på Scandinavian Star. I det andet skal justitsministeren redegøre for, hvorfor politiet endnu ikke har behandlet politianmeldelsen af Uber, som Trafikstyrelsen indgav for et år siden.

I det tredje samråd torsdag skal miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) redegøre for Det Blå Kort over målrettet regulering.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) er indkaldt til torsdagens fjerde samråd, der handler om regeringens udskydelse af forhandlingerne om et nyt ejendomsvurderingssystem.

Torsdag præsenterer energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) regeringens Energikommission, der har til formål at udtænke de næste træk i Danmarks grønne omstilling fra 2020-2030. Det sker på Danfoss i Nordborg på Als.

Tidligere undervisningsminister Ole Vig (R) bisættes torsdag i Sankt Nikolai Kirke i Holbæk.

Lørdag bliver tidligere statsminister Anker Jørgensen (S) bisat i Grundtvigs Kirke i København.

Aalborg sætter lørdag rammen for Liberal Alliances landsmøde, der finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center.

Ugen har en del runde fødselarer. Onsdag fylder erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen 40 år, hvilket markeres med en reception i Erhvervs- og Vækstministeriet samme dag.

Derudover fylder tidligere folketingsmedlem og medlem af Europa-Parlamentet Mogens Camre (DF) 80 år tirsdag. Alternativets folketingsmedlem Roger Matthisen kan fredag fejre sin 40 års fødselsdag. Og lørdag er det Venstres udlændingeordfører Marcus Knuth, der fylder 40 år. Tillykke til dem alle!

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00