Det sker i dansk politik: Folketinget holder fri, og KL holder topmøde

OVERBLIK: Folketinget har en mødefri uge, hvilket nogle folketingsmedlemmer bruger på udvalgsrejser. Derudover er der Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg. Her kan du få overblik over ugen i dansk politik.

Folketinget holder mødefri i uge 10.
Folketinget holder mødefri i uge 10.Foto: Henrik Sørensen/ft.dk
Emma Qvirin Holst

Den kommende uge i dansk politik har ikke meget på skemaet. Uge 10 er nemlig Nordisk Uge, og derfor har Folketinget mødefri.

Historisk er ugen afsat til møder i Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd.

Helt fri holder folketingsmedlemmerne dog ikke. Nogle udvalg bruger ugen til at tage på udvalgsrejser.

Allerede fredag i sidste uge rejste Sundheds- og Ældreudvalget til New Zealand på studietur for at møde aktører på sundhedsområdet og få inspiration til den danske sundhedsdebat. De skal tilbringe hele ugen der og vender hjem igen lørdag.

Søndag drog Erhverv-, Vækst- og Eksportudvalget til USA, hvor de skal være indtil fredag. Turen er et led i udvalgets fokus på deleøkonomi, iværksætteri, Obamas klimaplan, cleantech samt de igangværende TTIP-forhandlinger mellem USA og EU.

Mandag tager Miljø- og Fødevareudvalget til Holland og Spanien. I Holland skal udvalget høre om det hollandske EU-formandskabs prioriteter, Hollands implementering af vandrammedirektivet og initiativer inden for cirkulær økonomi og naturgenopretningsprojekter.

I Spanien skal udvalget se på sameksistens mellem GMO-afgrøder, økologi og konventionel dyrkning, herunder brugen af pesticider. Rejsen varer indtil fredag.

Tirsdag er Kvindernes Internationale Kampdag, som markeres over hele verden.

Torsdag og fredag står i kommunernes tegn, når KL afholder Kommunalpolitisk Topmøde 2016 i Aalborg med blandt andet besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Her afholdes KL delegeretmøde. Derudover skal deltagerne drøfte aktuelle kommunalpolitiske emner, hvor især flygtningekrisen og dens udfordringer er øverst på dagsordenen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00