Det sker i dansk politik: kontanthjælpsloft, topmøde og nordisk komsammen

OVERBLIK: Løkke får nogle travle dage med nordiske møder, mens Dansk Industri holder topmøde i København. Og så træder det nye kontanthjælpsloft i kraft. Få overblik over ugen i dansk politik her.

En ny uge i dansk politik er i gang, og den byder blandt andet på temamøder i Finansministeriet, hvor finansminister Claus Hjort Frederiksen sammen med blå blok diskuterer 2025-plan og finanslovforhandlinger.

Mandag afholder Nordisk Råd fællesmøde i Stockholm. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager, og under temaet Norden i verden – Norden og G20 skal det blandt andet diskuteres, om Norden kan få indflydelse i G20, og hvordan Nordens stemme lyder i verden i dag og i fremtiden.

KL holder mandag ældrekonference, hvor der er fokus på forskellighed, så de ældre bliver betragtet som mennesker med individuelle behov. Blandt deltagerne er sundhed- og ældreminister Sophie Løhde (V).

Tirsdag holder DI topmøde under overskriften Transforming Denmark – Winning the Future. Her vil topchefer fra ind- og udland, regeringen, oppositionen og internationale topnavne fortælle, hvad der skal til, for at Danmark kan vinde fremtiden – både herhjemme, ude i verden og inden for den digitale udvikling. Blandt talerne er statsminister Lars Løkke Rasmussen, S-formand Mette Frederiksen og DI-direktør Karsten Dybvad.

I Nørresundby løber Dansk Eksport Dag tirsdag af stablen. Det er en konference og et netværksmøde for små og mellemstore virksomheder, der sætter fokus på vækstmuligheder gennem eksport. Udenrigsminister Kristian Jensen er til stede.

Tirsdag og onsdag deltager Lars Løkke Rasmussen i Nordisk Statsministermøde, som afholdes på øgruppen Åland.

Tirsdag begynder et erhvervsfremstød til USA, som kronprinsparret står i spidsen for. Fremstødet finder sted i Washington D.C. og Boston. Blandt andet skal Frederik og Mary deltage i en reception hos den danske ambassadør. Turen varer indtil fredag.

Der er også tre samråd på programmet tirsdag:

  • Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) skal i samråd om nye retningslinjer for fedmekirurgi.
  • Senere skal Løhde i endnu et samråd, denne gang for at give en status på rygnings udbredelse i Danmark.
  • Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal i samråd om udbud af kystnære vindmøller – en sag, man kan læse mere om her.

Og så er tirsdag også dagen, hvor Anders Fogh Rasmussens nye bog ”Viljen til at lede” udkommer på både dansk og engelsk. Her kritiserer han blandt andet Barack Obama for at have ført en politik, som ifølge Fogh har gjort verden til et mere usikkert sted. Altinget anmelder bogen i løbet af ugen. Stay tuned.

Onsdag inviterer Børne- og Undervisningsudvalget til høring om private pasningsordninger. Her vil der blandt andet blive præsenteret statistik og snakket om lovens bestemmelser for private pasningsordninger.

Der er også et enkelt samråd på menuen onsdag. Ligestillingsudvalget har nemlig kaldt social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) i samråd om, at kvinder er særligt ramt af nedskæringer efter kommunale besparelser.

Torsdag løber to samråd af stablen på Christiansborg. Boligminister Inger Støjberg skal redegøre for udviklingen i antallet af studiepladser og manglen på boliger til studerende i de større danske uddannelsesbyer. Derudover skal hun svare på, hvilke initiativer regeringen vil tage for at sikre tilstrækkeligt med ungdomsboliger til de studerende.

For anden dag i træk skal Lilleholt i samråd, denne gang om effektiviseringspotentialet i forsyningssektoren.

Lørdag træder den nye kontanthjælpsreform i kraft. I sidste uge meddelte beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V), at cirka 33.000 personer vil blive ramt. Du kan se, hvor mange der rammes i din kommune her.

Forrige artikel Mogens Lykketoft genopstiller ikke Mogens Lykketoft genopstiller ikke Næste artikel Politikerleden har ikke været større i 25 år Politikerleden har ikke været større i 25 år