Det sker i EU: Skæbnetime for Grækenland

OVERBLIK: Eurolandene skal beslutte, hvad der skal ske med de græske lån. Derudover byder EU-ugen på økofin-møde og uformelt møde mellem forsvarsministrene. Se mere her.

Mandag 16.02: EU generelt: Skæbnetime for Grækenland.
Eurolandene mødes for at beslutte, hvad der skal ske med de græske milliardlån, når landets nuværende redningspakke udløber 28 februar. Det er sidste chance for grækerne, hvis de skal have forlænget aftalen med de internationale långivere. Men den nye græske regering kræver aftalens vilkår ændret betydeligt.

Tirsdag 17.02: EU generelt: Økonomi- og finansministre mødes i Bruxelles.
Danmarks økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) deltager i det såkaldte økofin-møde. På dagsordenen er – ud over en opsamling på eurolandenes møde mandag - blandt andet status for den over 300 milliarder euro store investeringsplan, som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, lagde frem sidste år. Derudover vil ministrene også give grønt lys til en godkendelse af EU-regnskabet for 2013.

Onsdag 18.02: EU generelt: Ny grønbog om kapitalmarkedsunion.
En af den nye EU-Kommissions prioriteter er at skabe et indre marked for kapital, der skal gøre det muligt at shoppe finansielle tjenesteydelser på tværs af grænserne inden for de 28 lande. Med en såkaldt grønbog åbner Kommissionen ballet for en diskussion af, hvordan en sådan union kan komme til at se ud.

Onsdag 18.02: EU generelt: Globalt anti-radikaliseringsmøde i Washington.
Det Hvide Hus har inviteret deltagere fra EU og andre strategiske partnere til at diskutere, hvordan verdenssamfundet kan kæmpe mod radikal ekstremisme.

Onsdag 18.02-19.02: EU generelt: Uformelt forsvarsministerrådsmøde i Riga.
På dagsordenen er blandt andet, hvordan Unionen sikrer en effektiv og synlig sikkerheds- og forsvarspolitik. Desuden vil sikkerhedssituationen i Europa blive diskuteret, herunder såkaldte hybride trusler, hvor konventionel krigsførsel suppleres med for eksempel terrorisme, cyberangreb eller lignende. Mødet er samtidig en forberedelse af et forestående topmøde i juni, hvor forsvar er i hovedsædet.

Europa-Parlamentet holder ikke møder i denne uge, og der er begrænset aktivitet i Kommissionen og rådet.

Forrige artikel Det skriver partilederne om terror-angrebet Næste artikel Risbjerg: Dansk Folkeparti størst på Sjælland Risbjerg: Dansk Folkeparti størst på Sjælland