Det skriver partilederne om terror-angrebet

REAKTIONER: Læs her, hvad partilederne søndag skriver på facebook om terror-angrebet i København, som kostede to civile livet og sårede fem betjente.

Anders Jerking

Læs her partiledernes reaktioner på terror-angrebene:

Helle Thorning-Schmidt (S):
”Det er en uendelig trist morgen, hvor vi alle tænker på ofrene og deres pårørende. To uskyldige mennesker har mistet livet som følge af en kynisk terrorhandling mod Danmark.
Dagen og natten igennem har politiet handlet hurtigt og målrettet for at sikre borgerne. Jeg er glad og lettet over, at politiet har uskadeliggjort den formodede gerningsmand bag de to skyderier. Jeg vil fortsat opfordre alle til at følge politiets anvisninger og være årvågne.
Jeg vil gerne udtrykke min dybeste respekt for politiets og andre myndigheders store indsats. Det gælder ikke mindst de sårede betjente og deres kollegaer, der uselvisk har bragt sig i direkte fare for at beskytte os andre.
Regeringen følger udviklingen nøje. Ingen skal slippe af sted med at angribe det åbne, frie og demokratiske danske samfund.”


Lars Løkke Rasmussen (V):
”Jeg er denne morgen i dyb sorg over, at endnu en dansker - en ung jøde - har mistet livet efter gårsdagens og nattens terrorangreb mod et fredeligt debatarrangement på Østerbro og en fredelig sammenkomst i den jødiske synagoge.

Mine tanker går til de to dræbte, deres familier og venner. Det er gruopvækkende, at medborgere har mistet livet, alene fordi de er, ja, medborgere!

I dag er vi alle blevet ramt. Og jeg kan, som alle danskere, mærke vreden i hver en fiber af min krop. Men nægter at lade den få overtaget. Hvor svært det end er, må den ikke vendes udad. Danmark er et frit og åbent samfund, hvor vi hylder frihed, frisind og retten til ytre sig. Det må vi aldrig gå på akkord med. Og det skal vi vise hinanden i denne svære tid, hvor de almindelige forskelle i den politiske debat synes små i forhold til det feje angreb på alt det, der binder os sammen som et folk. (forkortet)”


Kristian Thulesen Dahl (DF):
”Lige nu er vi alle lettede over, at den formodede gerningsmand til terrorhandlingerne i København er uskadeliggjort.
Stor respekt for politiets indsats - tak!
Desværre er der nu familier med dræbte og skadede - frygteligt!
Vi må sikre, det undersøges til bunds, om der var tale om en enkelt gal mands værk, eller om han handlede i ledtog med andre!”

 

Morten Østergaard (R):
”Det er vigtigt, at vi alle sender et signal om, at vi aldrig vil gå på kompromis med de værdier, der er Danmarks og alle demokratiske samfunds hjørnesten. Vi skal insistere på, at Danmark skal forblive et samfund, der er baseret på gensidig tillid og respekt, og hvor man kan mødes alle steder frit og diskutere alle emner frit. Vi vil ikke lade os skræmme eller trynes til stilhed. Det er på en dag som i dag, at vi skal stå fast, og vi skal stå sammen (forkortet).”

 

Pia Olsen Dyhr (SF):
”Det er en ufattelig trist morgen. Jeg bliver vred og forfærdet over det, der er sket. Som dansker og som politiker. Det er et angreb på vores alle sammens frihed og alle sammens mulighed for at ytre os. Så det påvirker ikke kun, de der blev skudt mod på Østerbro, i Krystalgade og på Nørrebro, men os alle sammen.

Nu skal vi lade politiet fortsætte opklaringsarbejdet. Det skal de have ro til. Vi skal som politikere sørge for, at de har de fornødne resurser. Og så skal vi, når vi er tættere på et endeligt billede af, hvad der er sket, handle på det. Vi skal altså holde hovedet koldt – men vi skal ikke holde os tilbage fra at handle. Det her kan ikke bortforklares eller forsvares – der skal slås hårdt tilbage på de, der angriber vores demokrati.”

 

Johanne Schmidt-Nielsen (EL):
”Mareridtsagtigt. Al vor solidaritet og medfølelse til ofrene. Til den unge mand, der blev dræbt ved den jødiske synagoge i nat. Til den mand, der blev dræbt ved et fredeligt debatarrangement på Østerbro i går. Til de betjente, der er blevet såret, mens de passede på os.”


Anders Samuelsen (LA):
”Ingen af os kan kan lige nu sætte os i de efterladtes sted. Men i tankerne kan vi være hos dem, og vi tænker vel alle: "Tænk hvis det var en af vores kære....".

Dan, den unge jøde, der så grusomt blev dødsoffer nr. 2 i nat, har venner, som jeg via facebook er forbundet med, men som jeg ikke personligt kender. At læse deres updates og kommentarerne om den ven, de nu har mistet, er så hjerteskærende, at ord ikke rækker. Dyb, dyb medfølelse.
Æret være ofrenes minde. Tak til politiet for en kæmpe indsats. Og tak til alle de borgere, der hjalp til.”

 

Søren Pape Poulsen (K):
”Det er særdeles svært at sætte ord på de frygtelige begivenheder og de terrorhandlinger, der har ramt København og Danmark det seneste døgn.

Selv oplevede jeg en blanding af stor vrede mod den feje gerningsmand og en stor sorg på de dræbte, sårede og deres pårørendes vegne. På trods af det er svært at sætte ord på, vil jeg gøre et forsøg. For lige så rystede, bedrøvede og hidsige vi alle er over denne kujons angreb på uskyldige civile og vores modige politibetjente, lige så vigtigt er det, at vi tænker os rigtig godt om.

Først og fremmest er det altafgørende, at vi nu står endnu mere sammen – det gælder i det hele taget, men især at vi står sammen om vores værdier. Her tænker jeg på vores demokrati, vores ytringsfrihed og vores frihed. For at gøre det endnu mere konkret, er det endnu vigtigere, at vi siger, hvad vi mener, og at vi opfører os, som vi ellers ville have gjort det. Det må en kujon med et maskingevær ikke lave om på. (forkortet)”.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00