Det ved vi om hackerangrebet på Udlændingeministeriet

HACKERANGREB: Udlændinge- og Integrationsministeriet blev onsdag aften ramt af et hackerangreb, der har lagt ministeriets hjemmeside ned. Tyrkisk hackergruppe har påtaget sig ansvaret. 

Inger Støjbergs (V) ministerie blev onsdag aften ramt af et hackerangreb.
Inger Støjbergs (V) ministerie blev onsdag aften ramt af et hackerangreb.Foto: /ritzau/Jens Dresling
Daniel Bue Lauritzen

Udlændinge- og Integrationsministeriet blev onsdag aften ramt af et hackerangreb, der har lagt ministeriets hjemmeside ned.

Den tyrkiske og religiøse/nationalistiske hackergruppe Aslan Neferler Tim har taget ansvaret for angrebet.

Gruppen har på Facebook linket til en række danske nyhedsmediers dækning af angrebet.

 

Støjberg: Tidsmæssigt sammenfald
Det såkaldte DDOS-angreb ramte dagen efter, at Inger Støjberg på Facebook viste, at Kurt Westergaards Muhammed-tegning er baggrundsbillede på hendes iPad.

Men det er for tidligt at fastlå en sammenhæng, fortæller Udlændinge- og Integrationsministeriet, der endnu hverken har undersøgt motiv, eller hvem der står bag. 

Alligevel udtalte udlændinge- og Integrationsminister Inger Støjberg onsdag aften selv til TV2, ”at der da er et tidsmæssigt sammenfald.”

Angreb stadig i gang
Da angrebet ramte, valgte Udlændinge- og Integrationsministeriet at lukke uim.dk ned for at undgå større skader, oplyser ministeriet.

Men da DDOS-angrebet, der er en måde at belaste en hjemmesides båndbredde, stadig er i gang, kan hjemmesiden ikke åbnes endnu. 

Ministeriet oplyser, at man for nuværende arbejder på højtryk for at få hjemmesiden op igen, samt at man forventer, at det lykkes i løbet af 24 timer. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Inger Støjberg

MF, partistifter (DD)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

0:000:00