DF-annonce om moskéer vækker harme

DF: Det vækker forargelse hos de københavnske borgmestre, at DF har indrykket annoncer i en række dagblade, hvor partiet kræver en folkeafstemning om moskéer.
Christian Juhl Mølgaard

Såvel sundheds- og omsorgsborgmester Mogens Lønborg (K) som teknik- og miljøborgmester Klaus Bondam (R) udtrykker forargelse over, at Dansk Folkeparti i dag har indrykket annoncer i en række dagblade, hvor partiet kræver en folkeafstemning om moskéer i København.

Mogens Lønborg mener, at annoncen, der viser den blå moské i Istanbul med billedmanipulerede sværd på kuplen, er upassende:

"Jeg bryder mig ikke om den kampagne. Vi har religionsfrihed i Danmark, og hvis man forsøger at lægge hindringer i vejen for, at muslimer samles i moskéer, så mener jeg, at det undergraver religionsfriheden," siger han til Metroxpress.

Klaus Bondam vender sig ligeledes mod annoncen.

"Dansk Folkeparti tror, at de kan få stemmer på at køre hetz mod muslimer her i byen. Jeg er sikker på, at de fleste københavnere, ligesom jeg, vil ryste på hovedet og bladre forbi annoncerne fra et parti, som bygger deres politik på fremmedfrygt og angst over for den grundlovssikrede religionsfrihed."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mogens Lønborg

Formand, DepressionsForeningen, grundlægger, Akademiet for Politisk Ledelse,
cand.scient.pol. (Aarhus Uni.)

Klaus Bondam

Direktør for krydstogtnetværkene CruiseCopenhagen og Cruise Baltic i Wonderful Copenhagen, fhv. borgmester for teknik- og miljø og beskæftigelse- og integration (R), Københavns Kommune
skuespiller (Skuespillerskolen ved Odense Teater 1992), toldbetjent (Distriktstoldkammer 1 1985), EDB-assistent (Købmandsskolen 1983)









0:000:00